U OBRANU OBRTNIKA

HSS zove Vrdoljaka u pomoć protiv Linića

10.03.2013 u 12:01

Bionic
Reading

Hrvatska seljačka stranka priopćila je da se ne slaže s najavljenim izmjenama Zakona o PDV-u te zatražila pomoć ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka

Ističu da se protive najavama ministra financija Slavka Linića prema kojima će se PDV obrtnicima od 31. prosinca 2013. obračunavati i naplaćivati ne više po naplaćenoj, nego po fakturiranoj realizaciji.

'Ono što je za ministra usputna stavka koju nije želio obrazložiti, za tisuće obrta predstavlja velik problem i dovodi ih na rub egzistencije. HSS poziva ministra Vrdoljaka da se i on izbori za gospodarstvenike kod Linića, za početak izmjenom Zakona o PDV-u, i to na način da se PDV naplaćuje naplatom računa, a ne prilikom izdavanja', istaknuli su HSS-ovci u priopćenju, u kojem Linića pitaju 'postoji li još koja skupina u ovoj državi koja nešto privređuje, a koju još svojom pohlepom nije pokušao uništiti?'.

Poručuju i da pozdravljaju nastojanja ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da zaštiti obrtnike, nazivajući to rijetkim primjerom u Vladi da ministar zastupa interese one grupacije koju bi i trebao štititi, iako ih, kažu, čudi 'manjak komunikacije među ministrima, pa čak i stranačkim kolegama'.