kritike gradskoj vlasti

HSLS: Tomašević je odustao od ekoloških politika, zaustavio je uređenje šetnice na Črnomercu

24.06.2022 u 14:53

Bionic
Reading

Zagrebački HSLS ocijenio je u petak da je gradonačelnik Tomislav Tomašević odustao od suvremenih ekoloških i urbanističkih projekata tvrdeći da je zaustavio uređenje šetnice uz potok Črnomerec u park-šumu

HSLS upozorava da je Vijeće gradske četvrti Črnomerec (u kojoj većinu ima platforma Možemo) isključila iz plana malih komunalnih akcija pretvaranje šetnice uz istoimeni potok u park-šumu sa svim rekreacijskim popratnim sadržajima, kojom bi se znatno poboljšala komunalna kvaliteta života za 7000 građana Zagreba.

'To je u suprotnosti sa svim ciljevima i programima koje je stranka Možemo proklamirala u javnosti jer se projektima poput ovoga u potpunosti ostvaruju temeljne svrhe zelenih politika, bez čijeg postizanja politike gube zeleni predznak', izjavio je zastupnik HSLS-a u Gradskoj skupštini Darko Klasić.

Osim zaustavljanja uređenja šetnice, HSLS među problemima u Črnomercu ističe i nerealizirani projekt priključenja kanalizacijskog kolektora i uređenja klizišta uz potok Črnomerec, iako je od početka radova prošlo 14 godina. 'Pristupna cesta izgrađena uz kolektor, koja je predstavljena kao jedna od budućih najatraktivnijih zagrebačkih zelenih šetnica i dalje je nedovršen projekt. U taj projekt dosad je uloženo više od 120 milijuna kuna Zagrepčana', dodao je Klasić.

Predstavnik stranke Fokus Vedran Jerković rekao je da ulaz na šetnicu još uvijek nije omogućen osobama u invalidskim kolicima, iako mu je predsjednik VGČ Črnomerec obećao rješenje navedenog problema prije mjesec i pol dana. 'Pozivam gradsku vlast da se prestane baviti ideologijom, zastavama duginih boja, farbanjem klupica i patetičnim statusima dogradonačelnice kako gore svijetla u uredu u ponoć, već da se prime ozbiljnog posla', kazao je.