Kritike iz HSLS-A

Klasić: 'Tomašević i Gradska uprava još uvijek se bave sami sobom, a Zagreb od Kantograda postaje Smećograd'

17.06.2022 u 12:03

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić istaknuo je u petak kako u njegovoj stranci od gradonačelnika Tomislava Tomaševća ne očekuju megalomanske projekte, nego efikasnu i učinkovitu Gradsku upravu koja rješava životne probleme građana

Klasić je na konferenciji za novinare rekao kako Zagrepčani na gradonačelnika apeliraju - radite!, jer nije izabran da bi 'beskonačno plovio morem lijepih želja i slatkih fraza, nego da bi rješavao probleme, a oni trenutno guše Zagrepčanke i Zagrepčane'.

Upozorio je da svakodnevicu u Zagrebu obilježavaju sve lošije komunalne usluge koje se isporučuju građanima, dok se Tomašević i godinu dana nakon izbora bavi kadroviranjem s obzirom na to da ni nakon godinu dana nisu izabrani gradski pročelnici. 'Gradska uprava i dalje se bavi sama sa sobom, dok Zagreb polako, ali sigurno postaje od Kantograda Smećograd te grad bez inicijative i planova u pogledu rješavanja svojih nakupljenih komunalnih problema', kazao je Klasić.

Gradskim vlastima zamjerio je i da im je dnevno 20 do 30 posto kamiona Čistoće u kvaru i ne odvoze otpad, ZET smanjuje vozni red zbog neispravnih autobusa i tramvaja, prometne gužve sve su veće, da doprinose zagušenju prometa. 'Problemi se gomilaju, a gradonačelnik ili promovira nove idejne projekte ili reciklira Bandićeve projekte u svrhu vlastite promocije, bez mogućnosti njihove realizacije u dogledno vrijeme', istaknuo je Klasić.