populistički potez

HSLS protiv proširenja pješačkih zona u Zagrebu, centar grada će biti paraliziran

01.06.2022 u 11:54

Bionic
Reading

U povodu otvaranja pješačke zone Stara Vlaška zagrebački HSLS ustvrdio je u srijedu da će populističko proširenje pješačkih zona bez sveobuhvatnog višerazinskog rasterećenja prometa paralizirati centar grada

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić rekao je da pješačku zonu poput Stare Vlaške koristi nekolicina građana u centru, a istovremeno ih izolira od ostatka grada i proizvodi prometni kolaps na razini cijelog grada. To nije rješenje nego amaterizam i urbanističko kockanje, dodao je.

Zagreb mora rasteretiti centar grada, ali za to treba napraviti niz stvari prije toga, od izgradnje javnih garaža na rubovima širega centra do izrade prometne studije koja će reći kako se prometno opterećenje može rasporediti, a najbitnije je ojačati javni prijevoz, poručio je Klasić.

Gradski zastupnik HSLS-a Kristijan Jelić ustvrdio je da izvještaj gradonačelnika Tomislava Tomaševića o izvršenju proračuna za 2021. godinu "vješto prikriva najlošije izvršenje malih komunalnih akcija u povijesti grada".

Gradonačelnik se pohvalio da izvršenje proračuna ima najmanji deficit u zadnjih pet godina, ali je zaboravio kazati da je uzrok tome potpuno zaustavljanje investicija i povijesno najmanja realizacija malih komunalnih akcija u Gradskim četvrtima, kaže Jelić.

  • +12
Radovi na uspostavljanju pješačke zone u Vlaškoj ulici Izvor: Pixsell / Autor: Maria Dianezevic Basic