povratak kući

[FOTO/VIDEO] Hrvatski državljani zatočeni u inozemstvu zbog koronavirusa konačno su se sretno vratili u domovinu, pogledajte kako je to izgledalo

04.04.2020 u 22:30

Bionic
Reading

Hrvatski državljani stigli su u subotu izvanrednim komercijalnim repatrijacijskim letovima Croatia Airlinesa iz Portugala, Španjolske, Italije i Švedske u Zagreb. Croatia Airlines, u koordinaciji s hrvatskom vladom, poslao je zrakoplov Bombardier Q400 koji je oko 20 sati sletio u Zagreb. Pogledajte kako je izgledao njihov dolazak u Međunarodnu zračnu luka Zagreb - Franjo Tuđman

Sto četrdeset i osam hrvatskih državljana vratilo se u subotu navečer iz inozemstva u Zagreb izvanrednim letovima Croatia Airlinesa, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Riječ je o Hrvatima iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske koji su u zračnu luku Franje Tuđmana stigli su izvanrednim, komercijalnim letovima Croatia Airlinesa u koordinaciji MVEP-a i Ministarstva prometa.

Putnike su po dolasku na aerodrom pregledali epidemiolozi i nakon toga ih svih 148 odlazi obaveznu samoizolaciju na 14 dana.

U nedjelju navečer očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica koji iz Ancone dolaze katamaranom "Jelena" iz flote Jadrolinije.

Organiziran je i prijevoz hrvatskih državljana iz austrijske savezne pokrajine Tirol, koja se nalazi pod karantenom. Oni će se autobusima također sutra navečer vratiti u Zagreb.

  • +30
Zagreb: Hrvatski državljani vratili se iz inozemstva izvanrednim komercijalnim letovima Izvor: Pixsell / Autor: POOL

Hrvatska je vlada s večerašnjim povratkom u zemlju vratila nešto više od tisuću Hrvata koji su 'zaglavili' u inozemstvu zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

"To je ustavna obveza, moja profesionalna i ljudska dužnost kao i mojih kolega i hrvatske vlade. Na nama je osigurati repatrijaciju hrvatskih državljana", izjavio je ranije u subotu ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i najavio da se nastavlja rad na povratku svih onih hrvatskih državljana koji to žele.