UZ DVIJE NAGRADE

Hrvatska studentica Tajana Mohnacki izabrana za potpredsjednicu Erasmus Student Networka

28.04.2019 u 15:30

Bionic
Reading

Tajana Mohnacki, članica studentske volonterske organizacije Erasmus studentske mreže Hrvatska, na jednoj od najvećih volonterskih konferencija u Europi izabrana je za potpredsjednicu Erasmus Student Networka. Ujedno, Erasmus studentska mreža Hrvatska osvojila je čak dvije nagrade među 800 lokalnih podružnica ESN-a

'Jednom je šačica bivših Erasmus studenata odlučila studentima na razmjeni pomoći prilikom tog novog životnog perioda. Nisu ni zamišljali kako će se 30 godina kasnije 800 pripadnika Erasmus generacije okupiti u Solunu, u Grčkoj kako bi raspravljali o budućnosti mobilnosti, internacionalizacije, ali i budućnosti svoje mreže Erasmus Student Network tj. ESN-a. Među 39 zemalja pronašla se i ESN Hrvatska koja je sa svoja 22 člana itekako imala razloga za slavlje jer je ove godine iznova dokazala kako marljivi i motivirani mladi ljudi mogu sanjati i ostvarivati velike snove na europskoj razini', priopćili su hrvatski ESN-ovci.

'Gdje drugi vide granice, mi vidimo jedinstvo. Gdje drugi vide stranca, mi vidimo prijatelja', kazao je Joao Pinto, predsjednik ESN-a International, prilikom službenog otvorenja.

Tajana Mohnacki, članica ESN-a Hrvatska, na skupštini u Grčkoj kandidirala se za intrernacionalnu potpredsjednicu zajedno s kandidatima iz Italije, Portugala i Francuske.

Posljednjeg dana skupštine izabrana je upravo Tajana Mohnacki, dokazujući da se 'veliki snovi iz srca Slavonije mogu ostvariti'.

Dodijeljene su i nagrade za izvrsnost, a među 527 podružnica ove je godine ESN Hrvatska osvojila dvije nagrade:

1. mjesto employabilitySTAR (doprinos vještinama i zapošljivosti ESN volontera i/ili studenata) - ESN Hrvatska (projekt ESN Youth Academy 2019)

3. mjesto socialinclusionSTAR (najznačajnija društveno uključiva aktivnost) - ESN Rijeka (Studenti pomažu djeci)

'Zamislite kako se nalazite u prostoriji s više od 800 mladih aktivnih građana iz različitih kutaka svijeta ujedinjenih u različitosti. Svijetu trebaju oni koji sanjaju i oni koji rade, a u nama se nekako spojilo najbolje iz oba svijeta', zaključila je Tajana Mohnacki

Erasmus studentska mreža Hrvatska je neprofitna, studentska, volonterska organizacija koja se temelji na načelima Erasmus Student Network AISBL sa sjedištem u Bruxellesu. Dio je najveće studentske mreže u Europi koja je prisutna u 900 institucija visokog obrazovanja, više od 40 zemalja, sa 40.000 članova te svake godine pomažu 220.000 međunarodnih studenata na razmjeni.