RESTRUKTURIRANJE

HRT smanjuje broj zaposlenih za 270 ljudi

12.12.2014 u 12:31

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija kraj ove godine dočekat će s 2.970 zaposlenih, što je, kako je jučer na sjednici Programskog vijeća HRT-a rekao glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, za oko 400 manje no što ih je na HRT-u bilo zaposleno 2012. Plan je da se taj trend nastavi i u 2015. i da se broj zaposlenih svede na 2.700

Obrazlažući Vijeću Program za 2015., glavni ravnatelj Goran Radman rekao je kako HRT u idućoj godini u proizvodnju programa namjerava uložiti 330 milijuna kuna, što je za 30 posto više nego u 2014., 'te kako će se povećana ulaganja u program pozitivno odraziti na kvalitetu sadržaja i produkciju', priopćili su s HRT-a.

U slijedećoj godini nastavit će se proces restrukturiranja HRT-a. 'Tijekom 2015. nastavit će se provoditi mjere racionalizacije poslovanja, namjeravamo ostvariti broj od 2.700 stalno zaposlenih, a ovu ćemo godinu zaključiti sa 2.970. zaposlenih, što je za oko 400 manje nego 2012. godine', rekao je Radman.

Najavili su i nastavak tehnološkog osuvremenjivanja HRT-a, dovršetak procesa prelaska na digitalnu tehnologiju proizvodnje, tapelesskao i investicije u brzu medijsku proizvodnju. 'Unapređenje uvjeta rada predviđeno je i u Informativnom medijskom servisu IMS-u, a investirat će se i u regionalnu infrastrukturu te će se restrukturirati HRT-ovi centri', dodao je Radman.

Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić istaknuo je kako javni servis u segmentu programa želi napraviti iskorak na tri razine - značajno povećati domaću dramsku produkciju, napraviti rekonceptualizaciju programskih shema koje trebaju biti modernije te dugoročno planirati programske sadržaje.