borba protiv pandemije

Kina i Indija smanjuju broj međunarodnih letova

19.03.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Kina je u četvrtak objavila da je od zrakoplovnih kompanija zatražila da smanje broj međunarodnih letova u borbi protiv epidemije koronavirusa i rastućeg broja uvezenih slučajeva, a Indija je najavila zabranu slijetanja međunarodnih letova na svoj teritorij od nedjelje

Kineski regulator je najavio da će se brojni međunarodni letovi kineskih prijevoznika za Peking preusmjeriti na druge zračne luke, uključujući letove prijevoznika Air China iz Moskve i Pariza za Tianjin, prenosi Reuters.

Letovi prijevoznikom Air China iz Tokija bit će preusmjereni u sljedeća tri dana na Hohhot, a let Hainan Airlinesa iz Toronta za Taiyuan.

Kina je u četvrtak izvijestila da nema novih lokalnih prijenosa zaraze u zemlji prvi put nakon izbijanja epidemije koronavirusa u Wuhanu, ali bilježi 34 uvezena slučaja, uključujući 21 slučaj u Pekingu.

Broj uvezenih slučajeva koji je posljednjih dana premašio broj lokalnih slučajeva, natjerao je vlasti na pojačane preglede putnika koji pri dolasku u glavni grad moraju u dvotjednu karantenu.

U prvim danima epidemije Kina je kritizirala druge zemlje zbog otkazivanja letova prema Kini. No, epidemija je brzo prerasla u pandemiju i mnogi Kinezi su se vratili kući iz inozemstva, neki s koronavirusom.

Indija je najavila zabranu slijetanja međunarodnih letova na svoj teritorij od nedjelje, 22. ožujka koja će potrajati tjedan dana, prenosi AFP. U zemlji s 1.3 milijarde stanovnika zaraženo je tek 173 ljudi, a umrlo ih je četvero.