ZNAK ZAHVALNOSTI

Hollandeu pojeli prvu devu, malijske vlasti šalju drugu

09.04.2013 u 21:14

Bionic
Reading

Malijske vlasti dat će francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu drugu devu pošto su onu koju su mu poklonile u znak zahvalnosti za pomoć u borbi protiv islamističkih pobunjenika ubili i pojeli članovi obitelji kojoj je bila povjerena na čuvanje u Timbuktuu, objavile su mjesne vlasti

Ovoga puta deva će biti poslana ravno u Francusku. 'Čim smo čuli što se dogodilo, namijenili smo mu veću i ljepšu devu', rekao je dužnosnik mjesnih vlasti na sjeveru Malija.

'Nova deva će biti poslana u Francusku. Stid nas je ovoga što se dogodilo. Deva je bila poklon i nije zaslužila ovakvu sudbinu', dodao je.

Hollandeu je deva poklonjena kad je posjetio Mali u veljači, nekoliko tjedana pošto je poslao francuske vojnike u tu zemlju kako bi malijskim snagama pomogli u borbi protiv islamističke pobune na sjeveru.

Hollande se tada našalio da će mu deva odlično doći za izbjegavanje prometnih zastoja u Parizu. No, 'pustinjsku lađu' ipak nije poveo sa sobom nego je povjerio na čuvanje jednoj obitelji u Timbuktuu.

Ministar obrane Jean-Yves Le Drian bio je zadužen da preko francuskih vojnika na terenu predsjednika informira o tome kako je njegova deva, pa mu je prošli tjedan morao prenijeti i tužnu vijest.