BIJELA KUĆA ZNA

Hoće li Obama potvrditi postojanje izvanzemaljaca?

15.12.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Hoće li američki predsjednik Barack Obama u svojem drugom mandatu konačno u javnost pustiti dokaze o postojanju izvanzemljskog života? Ako je vjerovati nekima koji na to čekaju godinama, ništa nije nemoguće

U Bijelu kuću se vratio John Podesta, šef osoblja za vrijeme drugog mandata Billa Clintona, koji se, doduše, u drugom mandatu aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame neće baviti seksualnim skandalima, nego možda izvanzemaljcima.

Naime, kako javljaju američki mediji, Podesta će možda raditi na pripremi objave informacija koje američka vlada ima o izvanzemaljskom životu, o čemu je ovaj washingtonski insajder govorio u javnosti nekoliko puta. Još 2002. godine Podesta je spomenuo da treba objaviti određene informacije o tzv. Area 51, a u međuvremenu je napisao i predgovor za knjigu koja se bavi fenomenom NLO-a. Podesta je u vezi svojeg povratka u Bijelu kuću na Twitteru enigmatično komentirao 'The truth is out There', što je – kao što znaju svi fanovi – moto popularne znanstveno-fantastične serije 'Dosje X'.


Zato su već započele spekulacije o tome da bi Bijela kuća do kraja drugog mandata Baracka Obame mogla američku i svjetsku javnost službeno upoznati s dokazima o postojanju života izvan Zemlje. U međuvremenu je i CIA priznala da Area 51 postoji, i to odgovorivši na upit Sveučilišta George Washington po Zakonu o slobodi informacija, odnosno Freedom of Information Act. Obama je, pak, prvi američki predsjednik koji je Area 51 – dakle tajnu bazu američke vojske u kojoj se navodno čuvaju ostaci izvanzemaljske letjelice i tjelesni ostaci 'marsovaca' – javno spomenuo, dok su njegovi prethodnici demantirali da ta baza uopće postoji.

Dok većina američkih političkih analitičara u povratku Johna Podeste u Bijelu kuću vidi lukav potez predsjednika čiji drugi mandat nije zasad pretjerano uspješan, oni koji prate američko zataškavanje dokaza o izvanzemaljskom životu smatraju da bi se mogao dogoditi preokret. Možda je najbolje podsjetiti na riječi samoga Podeste, izrežene u kontekstu NLO: 'Američki narod može podnijeti istinu.'

John Podesta o izvanzemaljcima