PROBLEMI SE NASTAVLJAJU

Hoće li danas biti kvoruma na sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta?

14.10.2016 u 15:04

Bionic
Reading

Nastavlja se gušenje demokratskih procedura na Filozofskom fakultetu, upozorio je Plenum, a da kriza upravljanja na tom fakultetu još traje, upozorila je i Inicijativa članova i zamjenika Vijeća Filozofskog fakulteta. Naime, za petak 14. listopada sazvana je sjednica Vijeća Filozofskog fakulteta bez poziva studentskim predstavnicima i bez točke raspisa kojom započinje proces izbora dekana, što je ključan zadatak v.d.-a dekana Holjevca

'Iako je većina pročelnika odsjeka v.d.-u dekana Željku Holjevcu izrazila mišljenje kako Fakultetsko vijeće bez studenata nije Vijeće i kako je najmanje što se u ovakvoj situaciji može učiniti to da se stare studentske predstavnike vrati u Vijeće, Holjevac i dalje poslušno izvršava nelegalne odluke Senata i zagrebačkog rektora Damira Borasa, baš kao i njegov prethodnik Vlatko Previšić', upozorio je Plenum.

Podsjećaju i na apsurdnost situacije u kojoj Senat na takvo 'krnje Vijeće Filozofskog fakulteta u komičnoj maniri apelira da se suzdrži od donošenja odluka važnih za studente sve dok se ne izabere nove studentske predstavnike dok se pritom već provode neke odluke koje Fakultetsko vijeće uopće nije potvrdilo, niti je o njima raspravljalo, poput odluke o naplati studentskih školarina i participacija, koja je potpuno fiktivna bez odobrenja Vijeća'.

Stoga su pozvali studente da se okupe u petak ispred vijećnice na Filozofskom fakultetu i pokažu da 'ne pristaju na daljnje gušenje procedura demokratskog odlučivanja, u kojemu svoj glas moraju imati i studenti'.