KLJUČA NEZADOVOLJSTVO

HNS ne želi Kovačevića u Skupštini Grada Zagreba

10.04.2014 u 18:30

Bionic
Reading

Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa i zastupnik HNS-a u Skupštini Grada Zagreba, stavit će svoj status u mirovanje na šest mjeseci

Razlozi za to, doznajemo neslužbeno od izvora iz HNS-a, jesu pritisak stranke i nezadovoljstvo njegovim doprinosom u radu Skupštine. Umjesto Kovačevića u skupštinsku klupu bi trebala sjesti Vedrana Gujić, savjetnica u Kabinetu ministrice vanjskih i europskih poslova.

Sam Kovačević demantira da su razlozi odlaska u 'mirovanje' nezadovoljstvo njegovim angažmanom u Skupštini, nego podjela u stranci na one koji su se priklonili aktualnoj predsjednici Vesni Pusić i one koji su se odmetnuli i podržavaju odbačenog Radimira Čačića. Na ovaj način, tvrdi izvor u HNS-u, vrši se pritisak na Kovačevića.

'Ma sve je to rekla-kazala. Istina je da već par mjeseci razmišljam o stavljanju mandata u mirovanje jer imam dosta posla u Janafu. Uostalom, treba dati priliku i mladim kadrovima da pokažu što znaju. Mislim da će se to dogoditi već od iduće sjednice', kazao nam je Kovačević.

S druge pak strane, u HNS-u su mišljenja da na ovaj način Kovačević kupuje vrijeme i pokušava plesati po žici i vidjeti hoće li Čačić uspjeti okupiti dovoljno ljudi oko sebe, ali istovremeno zadržati kakvu-takvu poziciju u HNS-u.

U slučaju da ga stranka povuče s pozicije šefa Janafa, on bi HNS-u mogao prkositi s govornice iz Gradske skupštine jer od zime bi u tom slučaju odmrznuo svoj zastupnički status.