SLIJEDI OČITOVANJE O SMJENI

Hloverka se večeras vraća na Prisavlje

22.12.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Glavna urednica informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzić, nakon duljeg bolovanja, večeras se vraća na Prisavlje

Hlo će voditi zadnje sučeljavanje predsjedničkih kandidat, dokazavši time da među brojnim iskusnim novinarima-urednicima ne nalazi nikoga tko bi bio dorastao tom poslu. A da sve konce drži u svojim rukama, dokazala je i prije pet dana, kada je, iako na bolovanju, pokušala stopirati temu u emisiji 'Otvoreno' koja je obrađivala temu poslovanja Hypo banke i navodne provizije koju je od nje uzeo bivši premijer Ivo Sanader.

Podsjetimo, u 'Otvorenom' je gostovao novinar Jutarnjeg lista Gordan Malić, koji je prezentirao podatke prema kojima je bivši premijer Ivo Sanader dobio proviziju od Miroslava Kutle za sređivanje kredita kod Hypo banke, za što DORH navodno zna godinama.

No, da je bolesna Hloverka ipak sudjelovala u uređivanju emisije, potvrdila je urednica 'Otvorenog' Sandra Križanec koju su kolege navodno vidjele kako zbog cenzure plače u hodniku.

'Plakala sam na hodniku, ali to nije bilo zbog nekakve zabrane ili cenzure, već čisto iz privatnih razloga. Nije bilo nikakve zabrane ni cenzure', kazala je Križanec, ali i dodala da se oko 19 sati čula s Hloverkom.

Hloverku je bolovanje spasilo i od očitovanja o njezinoj smjeni. Novak-Srzić ipak će se morati očitovati o zahtjevu za svojom smjenom koju je pokrenuo bivši ravnatelj HTV-a Blago Markota najkasnije sedam dana od povratka s bolovanja.