malo iza ponoći

HGSS u akciji; spasili ozlijeđenu strankinju s Mosora

16.10.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Strankinja koja je u nedjelju popodne na Mosoru ozlijedila nogu i nije mogla hodati, spašena je 40-ak minuta nakon ponoći, doznaje se u ponedjeljak u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS)

Poziv za pomoć HGSS-u je stigao nešto poslije 17 sati kada im je dojavljeno da je na grebenu Mosora, između Velikog kabla i Vockovog stupa nogu ozlijedila strankinja koja se zbog toga nije mogla kretati. Spasitelji su se brzo organizirali kako ih ne bi 'uhvatio' mrak, a i vrijeme im nije išlo u prilog.

"Prema vrhu Mosora je otišlo 40 spasitelja i vanjskih suradnika iz svih okolnih ispostava, a u pomoć su pritekli i članovi Stanice Makarska i Dubrovnik. Prvi spašavatelji su do žene stigli već oko 19.30 sati, utoplili su je u skloništu Vickov stup u kojem je nađena jer se tamo sklonila od kiše i grmljavine", navode u HGSS-u.

Rekli su i da zbog nevremena i noći nije bilo moguće helikoptersko spašavanje, pa su je transportirali do Gornjeg Sitnog, te je unesrećena predana timu Hitne medicinske pomoći iza ponoći.