SVE SE MOŽE U KAMPANJI

Hebrang 'oprao' Sanadera: Morao je reći zašto odlazi!

Bionic
Reading

'Sanaderu je bila dužnost reći narodu zašto je otišao. To je dužnost čovjeka koji je uza se vezao sudbinu naroda', kaže Hebrang, a prenosi Večernji list

HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang oštro se obrušio na bivšeg šefa stranke Ivu Sanadera u intervjuu koji je dao časopisu Hrvatski list.

– Sanaderu je bila dužnost reći narodu zašto je otišao. Mislim da je to dužnost čovjeka koji je uza se vezao sudbinu naroda u jednom duljem razdoblju, u kojem je napravio i mnogo dobrih stvari za taj narod. Kad sam 1998. davao ostavku predsjedniku Tuđmanu, ja sam glasno i jasno rekao zašto odlazim.

Mislim da je i Sanader trebao reći zašto odlazi – kazao je Hebrang u intervjuu Hrvatskom listu. To je prvi put da je Hebrang javno progovorio o svojem nezadovoljstvu premijerovim zagonetnim odlaskom.

Predsjednički kandidat priznaje i da je to bilo teško razdoblje za vladajuću stranku, no kaže da su ti problemi iza njih.

– U ovom trenutku ne bi bilo dobro da se Ivo Sanader vrati jer smo se upravo oporavili od njegova odlaska i stranka dobro funkcionira.

Osvrnuo se i na Josipa Broza Tita, za kojega nema lijepe riječi.

– Uz njegovo ime može ići samo jedna riječ, zločinac – okarakterizirao je Hebrang Tita, kojega jedni slave, a drugi optužuju za mnoge zločine.

Kaže i da bi, kad bi mogao, odmah promijenio ime Trga maršala Tita u Zagrebu, no zašto to nije učinjeno, trebalo bi, kaže, pitati predsjedničkog kandidata i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića