MATIĆ ODGOVORIO:

'HDZ-u je krivo jer se još nitko nije ubio'

21.01.2013 u 16:16

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić komentirao je najave HDZ-ovog Josipa Đakića da će tražiti ocjenu ustavnosti zakonskih odredbi kojima je omogućeno objavljivanje Registra branitelja, jer, ponovio je, oni ne zaslužuju biti predmet nečijih osuda i progona

'Oni su očito žalosni da se još nitko nije ubio i da nitko nije imao problema na granici jer su to bili njihovi takozvani najveći argumenti. Gospodinu Đakiću sam već jedanput poručio da nije važno što se kaže, nego tko kaže i on to očito nije zapamtio. Ponavljam mu: Nije važno što se kaže nego tko kaže', istaknuo je Matić.

Ovo je bila naša obaveza i dužnost i do sad nije pokazao ni jednu slabu točku, dodao je Matić. Ministar je komentirao i objavljivanje knjige o vojsci Srpske krajine u kojoj je umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan objavio popis imena više od 7000 pripadnika vojske. 'Registar branitelja bio je poticaj i ostalima', rekao je Matić.

Matić o Orkanovom registru i Đakiću

'Time svim ostalima omogućavamo da objave sve moguće ostale popise koji su im u interesu i koje žele. Tako isto i ovaj popis, ali isto tako i svi mogući popisi u ovoj zemlji. Hrvatska živi u 21. stoljeću, apsolutno nema nikakvih tajni i Ministarstvo branitelja, koje je smatrano jednim od najzatvorenijih Ministarstava u Vladi Republike Hrvatske, kroz proteklu godinu pokazuje da je vrlo transparentno. Šaljemo primjer i svim drugima da budu isto tako otvoreni jer hrvatska javnost zaslužuje sve znati', naglasio je Matić.