IGRA PRIJESTOLJA U VLADI

HDZ-ovci se sastaju po hotelima, Orešković s naftašima

18.08.2016 u 07:48

Bionic
Reading

U četvrtak navečer predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i glavni tajnik stranke, Domagoj Ivan Milošević, sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu nedaleko Karamarkova stana. Sadržaj sastanka, dakako, ne otkrivaju

Pozivajući se na izvore iz HDZ-a, RTL Direkt tvrdi da je uz Zdravka Marića, najozbiljniji kandidat za novog mandatara upravo Domagoj Milošević.

Jučer su se kao kandidati za novog mandatara još spominjali ministri Tomislav Tolušić i Oleg Butković, a tportal je doznao i za kombinaciju po kojoj bi šef Sabora Željko Reiner postao premijer, a svoju fotelju prepustio Tomislavu Karamarku.

RTL pak tvrdi da se u stranci iskristalizirao stav da po procjeni vrha stranke Marić i Milošević imaju najviše iskustva i međunarodnihfinancijskih kontakata koji bi u idućim tjednima mogli biti izuzetno važni.

Kako će izgledati odgovor premijera Tihomira Oreškovića na kombinacije koje HDZ posljednjih dana svesrdno pušta u javnost, doznat ćemo u 15:40, nakon potpisivanja Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika, kad će premijer, najavljeno je iz Vlade, dati izjavu. Uz njega će biti ministar gospodarstva Tomislav Panenić, predsjednik Uprave kompanije Vermilion Anthony Moran i predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott.