IZBORNI TAXI

U Mostaru se očekuju još veće gužve, HDZ-ovci potvrdili da voze birače na birališta u Hercegovini

05.01.2020 u 10:40

Bionic
Reading

Predstavnici HDZ-a u Bosni i Hercegovini potvrdili su da organiziraju prijevoz do glasačkih mjesta 'biračima koji to žele'

U Mostaru se očekuju još veće gužve nego u prvom krugu izbora zbog, kako javlja Đenana Kaminić Puce, 'organiziranih autobusa od strane HDZ-a'.

'Od ranog jutra pristiže velik broj građana kako bi dali svoj glas. Još prije 7 sati, prije nego su otvorena biračka mjesta u Mostaru, vladale su ogromne gužve, veliki red bio je ispred škole.

Slobodno možemo reći da je izlaznost, što se tiče Mostara, mnogo veća nego što je to bilo u prvom krugu. Veće gužve očekuju se u poslijepodnevnim satima, pogotovo zbog najava organiziranih autobusa od strane HDZ-a za građane koji žive u udaljenijim mjestima i nemaju mogućnost da glasaju', javlja reporeterka N1 televizije.

  • +5
Velik broj glasača okupio se na biračkom mjestu u Mostaru Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

'To su nam potvrdili u HDZ-u Bosne i Hercegovine, kazavši da su sve učinili i kako će danas tijekom dana učiniti sve da ni jedan građanin koji želi glasati ne bi ostao kući bez te mogućnosti, naročito zbog manjka konzularnih predstavništava u Hercegovini', dodala je reporterka.

Od 44 biračka mjesta, koliko ih ima u BiH, njih 19 je u Mostaru. Hrvatski državljani koji žive u toj državi mogu glasovati u gradovima sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava: Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci, Livnu i Vitezu.

Kakav je bio odaziv na tim, ali i na svim ostalim biračkim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu, njih više od 6.500, DIP će objaviti u podne.

glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski kaže da DIP i u nedjelju dobiva dojave o kršenju izborne šutnje, ponajjprije na društvenim mrežama. No, neki građani požalili su se i kako dobivaju telefonske i SMS poruke u kojima im se sugerira za koga od dvoje predsjedničkih kandidata trebaju glasovati.

DIP stoga ponovno poziva na poštivanje izborne šutnje, iako za njeno kršenje zakon na predsjedničkim izborima ne predviđa nikakve kazne.