POVEZNICA IZOSTALA

HDZ-ovci još uvijek dokazuju svoju nevinost u aferi s iznajmljivanjem sabornice, evo što su sad izvukli

24.10.2019 u 19:26

Bionic
Reading

Nakon sinoćnjeg priopćenja o okolnostima iznajmljivanja prostorija Hrvatskog sabora Europskoj pučkoj stranci, HDZ ima potrebu dodatno se očitovati na istu temu. Na Facebook profilu vladajuće stranke objavljena je usporedba predstojećeg rentanja sabornice EPP-u i davnašnjeg posjeta bivšeg predsjednika Europskog parlamenta, njemačkog socijaldemokrata Martina Schulza saborskom Klubu zastupnika SDP-a. Konkretna poveznica između ova dva događaja, međutim, nije uspostavljena

I predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) danas se očitovao o iznajmljivanju sabornice, o čemu je prvi izvijestio tportal. On je iz Strasbourga poručio da u tome ne vidi ništa sporno jer je to uobičajena europska praksa te da bi rado ugostio, ne samo EPP, već i druge europske klubove zastupnika u nacionalnom parlamentu.

>>> HDZ privatizirao Sabor: Unajmili sabornicu za skup Europske pučke stranke, oporba šokirana

Nedugo potom, HDZ na Facebooku podsjeća da je Martin Schulz 'nizao sastanke i presice u Saboru' 2011. godine.

U objavi naslovljenoj 'SDP-ov 'ZAKON': SOCIJALISTI MOGU U SABOR, ALI PUČANI - NE!', obrušili su se HDZ-ovci na SDP-ove zastupnike Peđu Grbina i Gordana Marasa, proglašavajući ih licemjerima.

'Taj dvojac se nikad ne umori od podmetanja i laži. Tobože se 'zgražaju' jer će Predsjedništvo EPP-a, uz regularno plaćanje najma, održati sjednicu u Hrvatskom saboru - premda je to podržao i saborski potpredsjednik SDP-a Hajdaš Dončić! Nije im smetalo, međutim, kada je 19. travnja 2011. Martin Schulz iz njihove europarlamentarne grupe socijalista (S&D) nizao sastanke i presice u Saboru. Milanović ga je pritom najavljivao kao 'istinskog europskog ljevičara'. Slobodno pročitajte ili pogledajte na SDP-ovim medijskim platformama', pišu HDZ-ovci.

Kakve veze imaju sastanci i presice u saborskim prostorijama s premijernim iznajmljivanjem sabornice, dakle dvorane u kojoj svoje sjednice održavaju izabrani predstavnici zakonodavne vlasti Republike Hrvatske, zasad nije objašnjeno.

  • +46
Premijer Plenković u Saboru podnosi izvješće o radu Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Promptno je reagirao i prozvani SDP-ovac Peđa Grbin.