POLICIJA GA TRAŽILA, ON PRIZNAO

HDZ-ov 'žetončić' u Splitskoj županiji automobilom udario dijete na pješačkom pa se udaljio

08.10.2021 u 10:10

Bionic
Reading

Splitska policija od četvrtka poslijepodne tragala je za vozačem koji je u prometnoj nesreći naletio na dijete i ozlijedio ga, čak su objavili i javni poziv očevicima koji bi u tome mogli pomogli. U petak ujutro on se sam javio: radi se ni manje ni više nego o predsjedniku Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mati Šimundiću

'Dana 07. listopada 2021. godine oko 16.30 sati na kolniku ulice Zrinsko Frankopanske dogodila se prometna nesreća, nalet osobnog automobila na dijete koje je zadobilo lakše tjelesne ozljede. U svezu s prometnom nesrećom dovodi se nepoznati vozač sa osobnim automobilom marke Opel Zafira nepoznatih registracijskih oznaka', objavila je splitska policija.

Šimundić je javno reagirao tek idućeg dana, u petak ujutro:

'Dužnost mi je obavijestiti javnost kako sam jučer u popodnevnim satima sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je lakše ozlijeđena mlađa ženska osoba. Naime, zbog kiše i loše vidljivosti kasno sam primijetio pješakinju koja se naglo stvorila iza drugog vozila te sam istu bočnom stranom automobila oborio na pješačkom prijelazu. Isti tren sam izašao iz vozila i pitao pješakinju, koja se sama odmah ustala, je li dobro i treba li ju negdje odvesti. Odgovorila je kako je dobro i da ne treba ništa. Budući da pješakinja na sebi nije imala nikakvih vidljivih ozljeda, a kazala je na moj ponovljeni upit da je sve u redu i da ne treba ništa, napustio sam mjesto udesa. Žao mi je što nisam stigao uzeti kontakt unesreće osobe te ju ovom prilikom molim da mi se javi', napisao je na Facebooku.

Mate Šimundić Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ipak, izvjesno je da mu slijedi policijsko istraživanje, a moguće i sankcioniranje zbog izazivanja prometne nesreće i bijega s lica mjesta.

Šimundić je član Domovinskog pokreta koji je uoči lokalnih izbora žestoko kritizirao HDZ, a kod trećeg pokušaja konstituiranja Županijske skupštine se raskolio, pa su se on i još jedan vijećnik ipak priklonili HDZ-u i tako osigurali presudna dva glasa za većinu. On je sam sebe predložio za predsjednika Županijske skupštine i potom za to glasovao.

Da to nisu učinili, HDZ bi po prvi put u povijesti izgubio većinu u ovoj županiji i bili bi raspisani izvanredni izbori.