PROTIV FOLK FESTIVALA

HČSP traži zabranu 'četničkog derneka u Splitu'

29.07.2016 u 13:47

Bionic
Reading

Dvodnevni folk festival naziva Ringišpil, na kojemu će dvanaest narodnjačkih zvijezda iz regije 29. i 30. srpnja napuniti splitsku Spaladium arenu, digao je živce lokalnom ogranku Hrvatske čiste stranke prava (HČSP). Predsjednik Marijo Popović javno je pozvao da se 'zabrani ovaj antihrvatski događaj'

'Sve bi bilo u redu da se ne radi o srpskim pjevačima i pjevačicama koji žele u Splitu napraviti srpski dernek', tvrdi Marijo Popović u svom oštrom priopćenju za javnost, tražeći od gradonačelnika Ive Baldasara da otkaže korištenje dvorane i spriječi 'srpsko-četničku agresiju'.

Ovog vikenda u Spaladiumu bi trebali nastupiti Haris Džinović, Seka Aleksić, Aca Lukas, Indira Radić, Milica Todorović, Ana Nikolić i brojne druge folk zvijezde. Događaj se intenzivno reklamira u lokalnim medijima i na jumbo plakatima te će po svemu sudeći izazvati značajno zanimanje i velik posjet.

‘Grad Split mnogo je dao u Domovinskom ratu, a danas je suočen s projektima kao što je ‘tko nas bre zavadi’. Split zasigurno ne zaslužuje ovakav tretman jer su mnoge stvari u novijoj povijesti krenule iz Splita. Te pjevačke zvijezde predstavljaju srpsko-četničku agresiju na Republiku Hrvatsku, u kojoj su pod kokardom i zvijezdom petokrakom ubijani naši branitelji i civili, pljačkani i uništavani gradovi i sela te ne smiju biti dobrodošli u našoj domovini, posebno u našem gradu’, smatra Popović.


‘Dok se hrvatskom domoljubu Marku Perkoviću Thompsonu zabranjuje održavanje koncerata kojima širi ljubav prema Bogu, obitelji i domovini, s druge strane dovodimo one koji šire mržnju i netrpeljivost te zbog čijih je sunarodnjaka hrvatski narod itekako propatio. Ovaj događaj može imati i ozbiljne sigurnosne posljedice, ali ne bismo željeli ništa prizivati. Pozivamo gradonačelnika da otkaže ustupanje Spaladium arene za ovaj, najblaže rečeno, antihrvatski događaj. S obzirom da se gradonačelnik prezentira kvalitetnom suradnjom s braniteljima i prihvaćanjem njihovih sugestija, prijedloga i ideja, vjerujemo da će u ovom slučaju postupiti u interesu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Ovo je prilika da pokaže da ne koristi branitelje isključivo u skupljanju političkih poena, već i da osjeća ono što govori i radi. HČSP se protivi održavanju ovakvog srpsko-četničkog derneka kojim se žele omalovažiti i relativizirati sve one vrijednosti na kojima je stvorena hrvatska država’, zaključuje Popović.

Ringišpil će, po najavama organizatora, Spaladium arenu na dva dana pretvoriti u golemi narodnjački klub otvoren do ranih jutarnjih sati.