ZVONO ZA UZBUNU NA POLJUDU

Hajduku pobjeda protiv Junaka i minus u blagajni

18.02.2012 u 21:00

Bionic
Reading

Momčad bugarskog stručnjaka Krasimira Balakova pobijedila je u zatvorenoj prijateljskoj trening utakmici sinjskog Junaka 2:1, no vijest dana je da su revizori prema neslužbenim izvorima pronašli veliki minus u klupskoj blagajni

Krasimir Balakov odlučio je protiv Junaka odigrati prijateljsku trening utakmicu iza zatvorenih vrata Poljuda. 'Bili' su pobijedili 2:1, golovima Vukušića i Andrića, dok je za goste iz Sinja zabio Klarica. Igrala su se 'tri poluvremena' 45+35+45 minuta, a Balakov je prigodu dao 21 igraču.

No prošla su vremena kad su navijači Hajduka sa zanimanjem pratili samo sportske rezultate svoje momčadi. Danas s jednakim interesom osluškuju što se događa na drugom katu Poljuda, odakle u posljednje vrijeme stižu zabrinjavajuće vijesti. Brojni otkazi, otpuštanja, minusi... Sve, samo ne dobre vijesti. Novo vodstvo kluba odlučilo je tome stati na kraj, pa su pozvali revizore da pročešljaju poslovanje kluba u zadnje tri godine, od kad je Hajduka postao Športsko dioničko društvo.

Premda su službeni rezultati istrage još uvijek nedostupni javnosti, oni neslužbeni tvrde da je pronađen minus od oko 20 milijuna kuna. Hajduk je u protekle tri godine potrošio 100 milijuna kuna više nego što je uprihodio, no Splićani su na računu nakon preoblikovanja imali višak od oko 80 milijuna kuna, tako da je danas na klupskom računu minus od spomenutih 20 milijuna kuna. Nije ni čudo da se na Poljudu oglasilo zvono za uzbunu, kad su se u zadnjih par godina ponašali poput pijanih milijunaša koji su trošili 30-ak milijuna kuna godišnje više nego što su zaradili.