NE ŽURI MU SE

Hajduk pred stečajem – Kerum odgodio sjednicu!?

29.05.2012 u 23:01

Bionic
Reading

Čelnici splitske oporbe nisu se složili s hitnim postupkom odobrenja garancije za kredit Hajduku od 60 milijuna kuna, pa je gradonačelnik Željko Kerum odgodio sjednicu za deset dana

U povodu najnovijih događanja vezanih uz Hajduk, koji je od gradskog poglavarstva zatražio garanciju za kredit od 60 milijuna kuna, oglasio se i gradonačelnik Željko Kerum. Oporba u gradskom vijeću predvođena koalicijom SDP-HNS izrazila je sumnju kako aktualno vodstvo može klub izvući iz krize, te se požalilo na transparentnost poslovanja i nedostatne informacije o aktualnom stanju. Ne želeći na sebe preuzeti odgovornost, Kerum je sjednicu odgodio za deset dana, a javnosti se obratio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

'Moj cilj je da se odluka o Hajduku donese konsenzusom svih vijećnika Grada Splita. Vijećnici vladajuće stranke u državi, a oporbene u Gradu Splitu, danas su na konferenciji za novinare izrazili nepovjerenje u namjeru Grada da se kreditom pomogne Hajduku, nazvali su to špekulacijom i izrazili sumnju da se sve ovo radi kako bi se Hajduk prodao nekome za 1 kunu. Opravdanje za to im je da nisu dobili kompletne materijale i dokumentaciju iz koje bi iščitali pravo stanje u Hajduku.

Ja taj teret sumnje i tu odgovornost za Hajduk neću i ne želim nositi i zato tražim da se sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Hajduk glavna točka dnevnog reda, a koja je zakazana za petak, odgodi za 10 dana, dok svim vijećnicima ne bude dostavljena sva dokumentacija da je mogu proučiti i da mogu donijeti odluku iza koje će stati. Odluka o Hajduku mora se donijeti dogovorom svih vijećnika' - stoji u Kerumovom priopćenju.