IZVANREDNI IZBORI

Habijan: SDP je u kampanji u Varaždinu potrošio više nego ostalih osam lista zajedno

14.04.2023 u 22:58

Bionic
Reading

Predsjednik varaždinskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan rekao je u petak uoči nedjeljnih izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Varaždina, kako je SDP u kampanji potrošio više nego svih ostalih osam lista zajedno, te da je SDP-ov gradonačelnik Bosilj trgovao utjecajem

Na nedjeljne izbore u Varaždinu HDZ izlazi u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU.

Habijan, koji je nositelj liste, zahvalio se svim HDZ-ovim članovima, simpatizerima te svima koji su dali doprinos u njihovoj izbornoj kampanji, a zatim se osvrnuo na SDP-ovu kampanju u Varaždinu.

„Iako nas SDP sa svojim glasnogovornikom Čačićem želi prikazati kao odgovorne za izbore, u kojima su sami sebe rušili, naši građani su svjesni da je izvršna vlast odgovorna za sastavljanje svoje većine, pa time i za cijeli ovaj cirkus koji su izveli i doveli grad u potpunu blokadu. HDZ nikad nije bio destruktivan, podlijegao ucjenama niti se bojao jasno izreći svoje stavove, koji su se uvijek i isključivo vodili samo interesima građana Varaždina, a ne nečijim parcijalnim interesima”, rekao je Habijan, priopćeno je iz HDZ-a.

Dodao je da SDP ne zanimaju građani i njihove veće plaće.

„Fokus SDP-a bilo je kako podijeliti što više crvenih majica, tiskati što više letaka, zakupiti što više oglasnih prostora i jumbo plakata i potrošiti za to novaca kao sve kandidacijske liste zajedno”, istaknuo je Habijan.

Dodao je kako "SDP ne zanimaju plaće odgajateljica, teta u vrtiću, službenika grada" da ih ne zanima stanje ulica u Varaždinu, projekti koji stoje i koji se ne prijavljuju te kako ih ne zanimaju umirovljenici.

Habijan je oštro osudio i današnje izjave gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja (SDP) u aferi „uredi nam stan i dobit ćeš dozvolu”.

„Gradonačelnik je trgovao utjecajem i to je kazneno djelo. Njegova je dužnost da svim našim poduzetnicima omogući i stvori uvjete da u gradu Varaždinu otvaraju nova radna mjesta, da se razvijaju i šire poslovanje”, rekao je Habijan.

Pozvao je građane da izađu na izbore za novo Gradsko vijeće u Varaždinu.

„Iako mnogi od njih vjerojatno smatraju kako su ovi izbori nevažni, upravo je suprotno – itekako su bitni jer njima određujemo daljnji razvoj Grada", rekao je Habijan,.

Pozvao je građane Varaždina da "ne dopuste da im sudbinu kroje isti oni destruktivci koji su doveli do ove situacije", te da svoj glas daju koalicijskoj listi HDZ-HSU broj 2, zaključivši kako je ovo prilika za Varaždin koju moraju iskoristiti.