PRIPREME ZA IZBORE

Bosilj o 'svinjarijama' u Varaždinu: Građani u nedjelju odlučuju između budućnosti i prošlosti

14.04.2023 u 19:09

Bionic
Reading

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj na konferenciji za novinare u petak u Varaždinu progovorio je još jedanput o transkriptima koji su se pojavili u javnosti te je ponovio kako, iako ga neki politički suparnici žele optužiti da je bilo radnji u privatnom interesu, to nije istina

Za sve je oštrim riječima optužio bivšega gradonačelnika Ivana Čehoka, ljude s njegove liste te HDZ.

"Izašli su neki transkripti. Možete vi to vjerovati? Oni koji su radili najveće svinjarije u ovom gradu, baš svinjarije, ljudi s Čehokove i HDZ-ove liste zato što su optuženici imaju sve moguće transkripte da bi se mogli baviti svojom obranom. Oni sada traže bilo što što bi nam moglo naštetiti, a zapravo dosad nisu uspjeli pronaći ništa", odgovorio je Bosilj na novinarsko pitanje o transkriptima.

Jedan tjednik objavio je transkripte po kojima je Bosilj uvjetovao privatnom poduzetniku Robertu Gotiću, članu HDZ-a, da mora urediti stan u vlasništvu HNK za novu intendanticu Senku Bulić u zamjenu za građevinsku dozvolu, a Bosilj je to negirao.

"Nisam ga ni prevario ni preveslao, mislim da sam primijenio pojam 'oženio', ali to je u internom razgovoru. Isključivo tražim od naših poduzetnika, privrednika i ostalih da pokazuju određenu razinu društvene osjetljivosti i filantropije za ovaj grad", objasnio je Bosilj posebice dio transkripta u kojem kaže da je „oženio” Gotića i na koji je način od njega tražio da obnovi stan.

"Nisam tražio ništa, nego je bila varijanta da tvrtka koju gospodin Gotić ima pomogne HNK, koji je prošle godine dobio novu intendanticu koja nije poznavala nikoga u Varaždinu. Organizirao sam sastanke s najvećim privrednicima grada Varaždina i dobili smo 850 tisuća kuna sponzorstva i donacija za HNK", rekao je Bosilj.

Još je jedanput istaknuo da Gotiću nije obećao nikakvu građevinsku dozvolu. "Nikakvu građevinsku dozvolu mu nisam nudio. Čak je on nije ni tražio, a nije ju ni dobio", rekao je.

Bosilj je kazao da je Gotić kroz nekakve razgovore pokazao interes da uredi stan za HNK koji je ostavio pokojni prvak varaždinskog HNK Tomislav Lipljini.

Kampanja negativna - očekujem 40 postotnu izlaznost

Govoreći o kampanji, ocijenio je da je većina aktera bila negativna i isključivo se bavila time kako da naštete njemu osobno ili SDP-u kao stranci.

"Mi smo za razliku od njih gledali u budućnost, i isključivo i jedino me zanima budućnost. Dakle, u ovom trenutku građani Varaždina odlučuju između budućnosti i prošlosti. Ja sam siguran da će izabrati svijetlu budućnost umjesto tamne prošlosti", istaknuo je Bosilj i dodao kako taj grad zaslužuje nešto drugo, a to je SDP-ova lista, lista broj devet, koju čine sjajni mladi i stariji ljudi.

Ponosan je što na listi imaju četvero mlađih od 27 godina od kojih će, vjeruje, troje ući u GV jer je na mladima budućnost.

Na novinarsko pitanje strahuje li od slabog odziva građana, Bosilj je odgovorio kako očekuje da će Varaždinci prepoznati sve ono što su radili u posljednjih godinu i pol i to honorirati.

"Očekujem da će izaći 40 posto građana i da će izabrati na način da imaju stabilnu vlast i da ću konačno moći raditi konkretno, bez da imam vezane ruke i noge", zaključio je Bosilj.