RAJ ZA GAMERSKE UŠI

Guillermo del Toro: Igre su umjetnost

06.10.2010 u 13:50

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana Guillermo je priznao da s THQ-om radi na hororu, a jučer je na čitanju knjige izrazio i svoje mišljenje o igrama

Prije samo nekoliko dana pisali smo o spomenutom ulasku slavnog redatelja Guillerma del Tora u industriju videoigara i, kako se čini, s pažnjom i predanošću s kojima radi na filmovima, ima namjeru raditi i na igrama, što nas itekako veseli.

 

 

'Igre su stripovi današnjeg doba. Ali, igre su i medij koji uopće nema poštovanja među inteligencijom, oni samo odmahuju: 'Ah, igre...', a većina ljudi koji se žale na igre nisu ih jeb*** nikada igrali!

 

Videoigre su dokazano često nevjerojatna iskustva i nisu sve igre nasilne pucačine, kako se to često želi prezentirati u javnosti', odlučan je Del Toro: 'Tako se nekada govorilo: Djeca zbog horor filmova postaju delikventi, djeca zbog horor stripova postaju kriminalci! Sada su im krive igre. Sve je to sranje.'

 

 

Del Toro je nabrojao igre koje sam smatra remek-djelima: ICO and Shadow of the Colossus, Gadget: Invention, Marathon, BioShock i Half-Life.

Del Toro se osvrnuo i na svoju suradnju s THQ-om s kojima radi na horor igri te rekao da će igra biti 'vrlo velika, revolucionarna, drukčija' te još jednom ponovio da će razvoj trajati vrlo dugo i da bi prva od igara mogla stići tek 2013.

 

 

 

'Očekujem i nadam se da da ću moći napraviti igru kakvu želim. Jedna od stvari koje mogu reći o svojim filmovima je to da ih radim jer ih ne radi nitko drugi. S ovom igrom je stvar ista: želim napraviti igru kakvu nitko drugi ne bi napravio.

 

 

 

Vidjet ćete da su igre oblik umjetnosti i ako netko tvrdi drukčije, nije baš u doticaju sa stvarnošću jer igre zaista jesu oblik umjetnosti.'

 

 

Bilo kako bilo, fantastična je vijest da čovjek s ovakvim razmišljanjima ulazi u industriju videoigara.

 

 

Guillermo del Toro govorio o videoigrama