SVAĐA OKO KONZUMA

Grmoja odgovorio Perušku: Hoće me prikazati kao ruskog igrača. Stvarno?

11.02.2024 u 17:38

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško osvrnuo se na temu zakupa supermarketa Konzum u Zagrebu, zbog čega ga je prozivao Nikola Grmoja, koji je na tu temu najavio i kaznenu prijavu. Ubrzo je stigao i odgovor samog Grmoje

'Mene osobno je ta (Grmojina) konferencija jako pogodila, na kraju krajeva i moju obitelj. Mom ocu je nakon te konferencije pozlilo. Zamolio sam vas da ne dolazim u emisiju tada nego kasnije, par tjedana kasnije vidi se da je to prozirna priča. Konzum je imao 2019. godine 46 lokacija koje su bile posljedica Todorićevog poslovanja. Agrokor je imao određene trgovine u vlasništvu koje je prodao po bitno većoj cijeni, a zauzvrat je davao netržišne uvjete plaćanja najma za te trgovine koje Konzum nije mogao izdržati. Ramljak je prestao plaćati najmove za sve lokacije. Ramljak je učinio dobro što je prestao plaćati te najmove jer je to bilo prikriveno financiranje. Svi sporovi su nama lkasnije omogućili da smo sa svim vlasnicima nekretnina postigli nagodbu. To su uglavnom bili strani fondovi, jedini primjer su bili Trešnjevka i Črnomerec gdje u biti uprava nije željela s nama postići dogovor o smanjivanju najma. Na kraju nisu zbog toga mogli plaćat svoje dugove i ZABA je imala kredit koji je otišla prodati', rekao je Peruško, prisjećajući se afere koju je otvorio saborski zastupnik Mosta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: NU2

Grmoja je ekspresno odgovorio na Facebooku:

'U NU2 je pušteno moje konkretno pitanje oko duga za zakup kojeg je Peruško odbio platiti firmama u čijem su vlasništvu lokacije Črnomerec i Trešnjevka dok te firme nije preuzeo Vujnovac. Nije odgovorio koliki je iznos isplatio Vujnovcu i zašto ako je ta potraživanja prije proglasio fiktivnim. Kao i uvijek dosad izbjegao je odgovor na pitanje i odlučio se za pokušaj prikazivanje mene kao ruskog igrača. Jel Vujnovčev mali od kužine koji je Vujnovcu omogućio preuzimanje Fortenove i čiji je Gazda nastao upravo zahvaljući Moskvi stvarno misli da ovo može prodati hrvatskim građanima?! P.S. I ima li u Hrvatskoj ijedan medij koji će inzistirati na odgovoru na ovo pitanje?, pita se Grmoja.