VODENA STIHIJA

Grmljavinsko nevrijeme poharalo Slavonski Brod i okolicu

05.06.2019 u 16:26

Bionic
Reading

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je danas Slavonski Brod i okolicu

Oko podneva grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je naselje Grabarje te Rasušje (Općina Podcrkavlje) te sjeverni dio Slavonskog Broda i naselje Podvinje. Oborinske vode prodrle su u podrumske prostorije i dvorišta. Na uklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci iz JVP Slavonski Brod, DVD-a Podcrkavlje te komunalna poduzeća.

Jako nevrijeme zahvatilo je i naselja Tekić, Bertelovci i Eminovci (Općina Jakšić) i Novoselci (Općina Pleternica) u Požeško-slavonskoj županiji. Uslijed oborinskih voda došlo je do plavljenja podrumskih prostorija, garažnih prostora i dvorišta.

Na uklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci i komunalna poduzeća. Na državnu cestu D51, oborinske vode su nanijele kamenje i nečistoće pa se promet odvija otežano.

Zbog udara groma došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće u Vinogradskoj ulici u Pleternici gdje su žurno intervenirali pripadnici JVP Požeško-slavonske županije i operativci DVD Pleternica koji su ugasili požar na krovu kuću, te tako spriječili daljnje širenje vatre.