sjednica glavnog odbora

Grčić: Milanovićeva pobjeda je SDP-u vjetar u leđa

08.02.2020 u 14:54

Bionic
Reading

Predsjednik središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić poručio je u subotu kako su pobjeda njihovog kandidata Zorana Milanovića ali i loša vladavina HDZ-a vjetar u leđa SDP-u na predstojećim parlamentarnim izborima.

Glavni odbor SDP-a u središnjici stranke je održao sjednicu o programskim smjernicama za parlamentarne izbore na koju je došao i novoizabrani predsjednik Zoran Milanović, kako bi se oprostio od kolega te im objavio da odlazi iz stranke.

Milanovićev oproštaj komentirao je i Grčić napomenuvši da predsjednik republike ne može biti član niti jedne stranke te da je Milanović dao svoj obol SDP-u 'u velikom obujmu'.

Grčić je dodao kako je i SDP stao iza Milanovića u proteklim izborima za predsjednika. "Sada je na njemu posao da sve ono što je govorio i za što se zalagao, za bolju i normalnu Hrvatsku, i realizira", rekao je.

Istaknuo je kako je pobjeda Milanovića veliki vjetar u leđa i SDP-u. "Drugi vjetar u leđa SDP-u je jedna katastrofalna vlada HDZ-a koja više ne funkcionira. Oni su ušli u fazu borbe za stranačke pozicije, u državi je sve umrtvljeno, ne donose se važne odluke, a očigledno da će tako i ostati do parlamentarnih izbora", ocijenio je.

SDP se intenzivno priprema i trudi, dodaje Grčić, da pred građane iznese konzistentan plan kojim će im prezentirati za što će se boriti kada preuzmu odgovornost za državu. "Mnogi su Milanoviću govorili da nije bio uspješan premijer pa je on, govoreći o istini što se dogodilo u protekle četiri godine, pobijedio na izborima", poručio je.

Grčić je ocijenio da Milanović nakon mandata nije izgubio izbore jer je SDP bio u 'egalu' s HDZ-om. "To što nas je Most, rekao bih, prevario i otišao u drugome smjeru, neka ide na njihovu dušu. Milanović je uvijek postizao visok rezultat dok je bio na čelu SDP-a, ali nekada okolnosti ne dopuštaju da sastavite vladu", naglašava Grčić. Rekao je kako računa da će SDP biti 'prva grupacija' na parlamentarnim izborima, i da će kao takvi sa svojim partnerima dobiti priliku sastavljati vladu.

  • +18
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nije pitanje jeste li upisali neku nekretninu u imovinsku karticu nego kako ste došli do nje

Upitan bi li SDP-ovi zastupnici mogli upasti u afere, s obzirom da se današnjom tehnologijom može mnogo lakše doći do informacija, Grčić je kazao da je pitanje što stoji iza tih (HDZ-ovih) 'nepodopština'. "Rekao bih da te priče nisu završene. Nema odgovora na neka ključna pitanja, rekao bih da se miješa sukob interesa sa stvarima koji izlaze iz tih okvira i koje su puno ozbiljnije, ali nitko nije do kraja razjasnio. Nije pitanje 'Jeste li upisali neku nekretninu u imovinsku karticu' nego kako ste došli do nje i zašto je niste upisali", naglasio je.