SVAKODNEVNA JADIKOVKA

Grbin: Bernardić je samo kukao i optuživao medije za linč

27.09.2017 u 09:08

Bionic
Reading

Peđa Grbin, potpredsjednik SDP-a, nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva stranke i prespavane noći oglasio se statusom na Facebooku u kojem je želio pojasniti zašto je tražio da Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, ode

Grbin u poduljem statusu ističe da se SDP nalazi u problemu i da je najbolji opis stanja nedavno dao Ivan Račan kada je napisao da je problem u SDP-u gotovo sve: identitet, vizija, dnevni sadržaj, organizacijsko ustrojstvo te da SDP previše sliči na stranku javnog sektora prožetu borcima za privilegije, novac poreznih obveznika ili vlastite karijere.

  • +19
Predsjedništvo SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Takav SDP previše sliči na HDZ, a jedan HDZ je za Hrvatsku dovoljan, ako ne i previše', podsjetio je Grbin na Račanov status.

Smatra da SDP nema ideja ni jasnog stava i vizije što treba činiti kako bi se Hrvatska promijenila na bolje.

'Da nema istupa i inicijativa pojedinaca, netko bi se opravdano mogao zapitati zbog čega naša stranka uopće postoji. Upravo zbog toga sam reagirao, nadajući se da ću time izazvati barem pokušaj rasprave o stvarnim problemima u kojima se SDP danas nalazi', napisao je Grbin.

Istaknuo je da u tome nije uspio i da se rasprava na Predsjedništvu svela na predsjednikovo kukanje kako je žrtva medijskog linča i kako su, u osnovi, za njegov rejting krivi svi osim njega.

'E da, poručeno je i kako bi pojedini članovi stranke trebali paziti što govore. Rasprava se svela na to da su kolege Opačić i Mrsić krivci za sve što nam se događa', napisao je Grbin.

Dodao je da ih nema namjeru braniti jer su iskusni političari, koji su sami odlučili istupati, i drži da su u mnogome pretjerali, ali i da neće prihvatiti tezu da će njihovim odstranjivanjem SDP automatski postati bolji.

'Ne mogu jer ćemo i nakon njihovog odlaska biti stranka bez ideja, stava i vizije. Ja glavu zabijati u pijesak neću. A neću ni otići iz SDP-a dok god postoji i trunka nade da se ovu stranku može popraviti i učiniti boljom. SDP je bio važan dio hrvatske političke povijesti, ključ demokratizacije naše zemlje i moj je cilj da to bude i u budućnosti', zaključio je Grbin.