varaždin

Gradska tržnica od subote djelomično otvorena, ali uz stroge mjere zaštite

27.03.2020 u 15:25

Bionic
Reading

Gradska tržnica u Varaždinu od subote će biti djelomično otvorena za građane, i to mjesta za prodaju poljoprivrednih proizvoda i prehrambenih artikala, ali uz uz stroge mjere zaštite od zaraze

Prema informacijama iz Grada Varaždina, prodaja će biti organizirana u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite. U priopćenju se navodi kako će ta mjesta biti otvorena za građane uz stroge mjere zaštite od zaraze koje će provoditi djelatnici Gradske tržnice i Civilne zaštite toga grada.

Od osam do 13 sati radit će sve trgovine prehrambenim proizvodima i mliječna hiža, a za prodaju će biti otvoren i prostor s klupama, ali isključivo na gornjemu, natkrivenom i zatvorenom dijelu tržnice. Klupe na donjem dijelu tržnice neće se upotrebljavati. Dopuštena je prodaja isključivo hrane i presadnica povrća. Prodaja cvijeća nije dopuštena, stoji u priopćenju iz Grada Varaždina.

Jedna od mjera kojih će se trebati pridržavati jest i ograničen broj ljudi. Na prostor unutarnje zatvorene tržnice propuštat će se dvadesetak ljudi istodobno, a u prostor mliječne hiže desetak kupaca bez dužeg zadržavanja. Svi koji namjeravaju kupovati na tržnici moraju imati zaštitne maske i od drugih posjetitelja i prodavača držati minimalni razmak od dva metra.