Pula

Gradonačelnik Miletić osudio vandalsko uništavanje imovine i okoliša škole Veli Vrh

03.01.2020 u 12:37

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u petak je najoštrije osudio vandalsko ponašanje nepoznatih počinitelja koji su u novogodišnjoj noći oštetili okoliš prostora osnovne škole Veli Vrh te grafitima uništavali školsku imovinu

'U ime Grada Pule i svoje osobno, najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije gradske i školske imovine, a posebice onaj popraćen ispisivanjem grafita i potpuno neprimjerenim uništenjem zajedničke imovine. Sredstva koja će se sada utrošiti na sanaciju mogla su se utrošiti na mnogo bolji način usmjeren prema daljnjem poboljšavanju uvjeta djece i mladih u našem gradu', poručio je gradonačelnik Miletić koji je apelirao na sugrađane da se suzdrže od daljnjeg uništavanja prostora za boravak djece i mladih.

Vandali su u razdoblju od 31. prosinca do 1. siječnja, u Zahtilinoj ulici u Puli, oštetili rasvjetu, dvije kante za smeće te sprejevima ispisali sedam grafita na prostorima škole. Prema riječima glasnogovornice policije Suzane Sokač, okolnosti se utvđuju, a za počiniteljem se traga.

Unatoč oštećenjima koje je pretrpio okoliš škole Veli Vrh Grad Pula će, kazao je gradonačelnik Miletić, nastaviti raditi na podizanju kvalitete života svih građana te ulagati u školski obrazovni sustav i sve ono što mladima omogućuje bolje i sigurnije odrastanje.