VANDALIZAM U SVIBNJU

Muškarac koji je čekićem uništio 'Pozdrav suncu' pušten na slobodu iako je vještačenjem utvrđeno da je opasan za okolinu

28.08.2019 u 15:08

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru pustilo je na slobodu T.K. (25) iz Zadra koji je krajem svibnja u mahnitom stanju razbio 38 staklenih ploča na poznatoj prostornoj instalaciji Pozdrav Suncu

Da podsjetimo, T.K. (25) je krajem svibnja u Zadru iz zasad nepoznatog razloga razbio 38 staklenih ploča instalacije 'Pozdrav suncu', nakon čega je pobjegao na biciklu, ali su ga policajci uhvatili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Kako donosi Zadarski medicinskim vještačenje je utvrđeno da je muškarac opasan za okolinu i da bi trebao ostati u istražnom zatvoru, odnosno smješten u nekoj zatvorenoj ustanovi za brigu i liječenje duševnih bolesnika.

Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je žalbu na tu odluku Općinskog suda, a u roku od 48 sati trebao bi je riješiti Županijski sud u Zadru.

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjaka 22. kolovoza za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari u neuračunljivom stanju, što je utvrđeno psihijatrijskim vještačenjem.

Zadarski navodi da je T.K. inače otprije poznat policiji zbog raznih nasilnih kaznenih djela uključujući i nasilje u obitelji, a neposredno prije nego što je razbio Pozdrav Suncu neko je vrijeme bio hospitaliziran zbog psihičkih problema.

  • +18
Uništena instalacija Pozdrav suncu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz