SLAVKO LINIĆ

'Gradonačelnici, okrenite se građanima jer kriza nije prolazna'

02.06.2013 u 22:34

Bionic
Reading

Rezultate drugog kruga izbora komentirali su najdugovječniji SDP-ovci - predsjednik Sabora Josip Leko i ministar financija Slavko Linić. Obojica misle da su rezultati pokazali uspjeh stranke, ali i politike Vlade

Slavko Linić rekao je kako je nakon izbora jasno da državna politika tijekom lokalnih izbora nije ostavila negativan trag na SDP. Kaže da su njihovi kandidati ozbiljno pripremljeni te da su u kampanji nudili rješenja za krizno vrijeme.

'Koliko god koji puta državna politika bila nepopularna i teška, jer najgore je popravljati ono što netko svjesno uništava i netko dovodi do toga da postane neodrživo i ruši državu... Kad to mijenjate i idete sa žestokim mjerama, onda vidite da građani to znaju prepoznati i da se građani ne boje takve politike. Oni samo hoće rezultate', rekao je Linić.

Kazao je da je na njima da ubrzaju reforme i povećaju rezultate kako bi se novoizabrani gradonačelnici, načelnici i župani mogli okrenuti građanima i pokušati riješiti njihove probleme. 'Jer kriza je teška i nije prolazna', dodao je Linić.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a i predsjednik Sabora Josip Leko prve rezultate drugog kruga lokalnih izbora vidi kao vrlo optimistične za svoju stranku. No izjavu je dao u državničkom tonu te čestitao građanima na izabranim kandidatima.

Leko je imao potrebu, nakon drugog kruga izbora, naglasiti da vlast pripada građanima, odnosno biračima: 'Njihove odluke trebamo poštivati i provoditi i čestitati im na izborima i njihovim kandidatima. To želim reći jer je demokracija vrijedna sama po sebi.'

Rekao je kako mu se čini da je SDP polučio dobre rezultate u gradovima, što je izborna baza SDP-a. 'To nam daje za pravo ocijeniti da se SDP-ova politika vjerodostojno predstavila i na ovim izborima, bez obzira na to što na državnoj razini vrlo odgovorno i vjerodostojno mijenjamo smjer hrvatske politike. Gradimo državu i čini mi se da je to jedan od razloga što smo u gradovima osigurali dobre rezultate', kazao je Leko.

Kad je u pitanju Zagrebu, Leko je rekao da nisu postigli rezultat koji objektivno mogu: 'Ali to nije lakonski odgovor, treba tražiti više uzroka i naći ćemo ih. Nadam se da ćemo u sljedećem mandatu pokazati da imamo potencijala za Zagreb i da ćemo sljedeće izbore dobiti.'