PISMO MINISTRU I ŽUPANU

'Gradili bi bolnicu u Zagvozdu, a ne možete riješiti laboratorij u Makarskoj'

28.03.2017 u 10:27

Bionic
Reading

Kandidatkinja za gradonačelnicu Makarske Hloverka Novak Srzić napisala je otvoreno pismo ministru zdravstva Milanu Kujundžiću i županu Splitko-dalmatinske županije Zlatku Ževrnju jer klinički medicinsko-biokemijski laboratorij još nije vraćen u funkciju

 'Zaprepaštena sam činjenicom da Grad Makarska i Makarsko primorje koji broje više od 30.000 stanovnika, a u turističkoj sezoni taj broj naraste i do sto tisuća nema svoj klinički medicinsko-biokemijski laboratorij', napisala je Novak-Srzić.  Podsjećam da je više od 5.000 Makarana potpisalo peticiju za puno funkcioniranje makarskog laboratorija.

  'Poštovani ministre i župane, vi kao da ste zaboravili da je Makarska i njezino primorje ostalo bez laboratorija već 1.siječnja ove godine. I dok se župan i aktualni gradonačelnik besplodno nadmudruju, ministar osim što najavljuje bolnicu u Zagvozdu, ne radi ništa da ovaj problem riješi', upozorava kandidatkinja za gradonačelnicu Makarske koja smatra da je jedino pravo riješenje raspisivanje natečaja i dodjela koncesije najboljem ponuđaču.

Novak Srzić vjeruje da postojeće stanje kada u Makarskoj nema laboratorija nekome odgovara jer se laboratorijske pretrage odvijaju u splitskom privatnom laboratoriju, a plaćaju se novcima iz javnog zdravstvenog proračuna.

Na kraju je zapitala ministra Kujundžića kako misli graditi bolnicu u Zagvozdu, a ne možete hitno riješiti laboratorij u Makarskoj?!