Zagrebačka županija

Grade se četiri nove dvorane, dvije nove škole i rekonstruira 11 škola

20.02.2020 u 15:22

Bionic
Reading

U Zagrebačkoj županiji gradit će se četiri nove sportske dvorane u Klinča Selima, Bedenici, Graberju Ivaničkom i Zaprešiću, dvije nove osnovne škole u Strmcu i Luki te će se dograditi i rekonstruirati još 11 škola, odlučeno je u četvrtak na sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije

Financijska sredstva za te kapitalne investicije osigurat će Zagrebačka županija u suradnji s gradovima i općinama te kreditnim zaduženjem za koje su vijećnici Županijske skupštine dali zeleno svjetlo. Riječ je o 80 milijuna kuna vrijednom kreditu s rokom otplate od 10 godina uz fiksnu kamatnu stopu od 0,79 posto.

'Kad su investicije u školstvu u pitanju čeka nas pravi građevinski 'boom'. Ukupna vrijednost planiranih gradnji, rekonstrukcija te obnova škola i dvorana iznosi 201 milijun kuna, što je iznimna financijska injekcija u gospodarstvo i nastavak naših nastojanja da djeci osiguramo jednake uvjete školovanja', rekao je župan Stjepan Kožić.

S obzirom da naše gospodarstvo kontinuirano raste, a time i proračun Zagrebačke županije, otplata ovog kredita neće biti nikakav problem, ustvrdio je Kožić.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog izmjena akcijskih planova javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2020. godinu, donesen je Akcijski plan energetske učinkovitosti Zagrebačke županije za razdoblje 2020. - 2022. godine, kao i Akcijski plan Županijske razvojne strategije za ovu godinu.