LIBERALNE MJERE

Grad Zagreb: Online nastava zasad isključena; većina novozaraženih nema prebivalište u metropoli

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 26.10.2020 13:16
  • Objavljeno 26.10.2020 u 12:08
Ivica Lovrić

Ivica Lovrić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 558 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga 224 imaju prebivalište u Zagrebu, a 334 boravište. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, kaže da je 349 osoba dobilo mjere samoizolacije. Ukupno je u gradu 3470 aktivnih slučajeva

'Od uzroka zaraze i dalje su vodeći kontakti, odnosno negativne epidemiološke anamneze. Naši epidemiolozi obradili su 306 slučajeva, od čega 214 od ranijih dana, 82 od jučer, a čak 2043 čekaju obradu. To nam zapravo govori da moramo mijenjati strategiju praćenja epidemije. Ja sam sigurna da će Ministarstvo naći ideju da se to može odraditi', rekla je Šikić, prenosi Dnevnik.hr.

Od danas se za testiranje na Štamparu potrebno naručivati online. Šikić kaže da je novi model testiranja počeo dobro. U nedjelju se prijavilo više od 700 građana, a danas još 400. Dodala je da je bio cilj osigurati protočnost, smanjiti prometne gužve te omogućiti da se rezultati dobiju u roku od 24 sata. Šikić je apelirala na to da se oni koji čekaju rezultate ponašaju odgovorno.

Vjekoslav Jeleč iz Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba rekao je da sustav funkcionira vrlo teško. 'Ovo je trenutak kad svaki pojedinac može dati svoj doprinos', naglasio je.

'Molim građane da se organiziraju i da ranije ovaj tjedan obiđu groblja', zamolila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

  • +27
  • +24

Postavljanje kreveta u Areni za oboljele od covida-19

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić rekao je kako se zasad ne razmišlja o uvođenju škole na daljinu u Zagrebu.

'Izuzetak su škole koje u kojima epidemiološka situacija tako naloži', rekao je Lovrić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!