ULAGANJE U BUDUĆNOST

Grad Vukovar povisio iznose studentskih i učeničkih stipendija

11.10.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Gradske vlasti Vukovara povisile su iznose studentskih i učeničkih stipendija uz poruku gradonačelnika Ivana Penave kako Vukovar time nastavlja ulagati kako u mlade tako i vlastitu budućnost

"Percipirajući rekordnu inflaciju koja se događa već dulje vrijeme u Hrvatskoj, odlučili smo korigirati iznose stipendija i povisiti ukupan iznos. S tim povećanjem, u gradskom je proračunu za stipendije u novoj školskoj/akademskoj godini osigurano ukupno 292.307,16 eura", rekao je Penava.

Podsjetio je kako su prošle godine povećali i iznos nagrada za izvrsne studente s 1.000 na 1.250 kuna. "Nastavljamo u smjeru nagrađivanja i poticanja izvrsnosti jer ćemo uvesti i novu mjeru kojom ćemo nagrađivati učenike i njihove mentore koji ostvare izvrsne rezultate na državnim natjecanjima", pojasnio je Penava.

Tako se stipendije studentima deficitarnog zvanja sa 132,72 povisuju na 160 eura.

"Studenti ostalih zvanja dobivali su prošle godine 66,36 eura, a ove godine ih dijelimo u dvije kategorije i to na studente koji studiraju izvan područja grada Vukovara i one koji studiraju na području grada Vukovara. Procijenili smo da studenti koji studiraju izvan grada Vukovara imaju nešto veće troškove, stoga smo stipendije takvih studenata povisili na 130 eura, a onih koji studiraju na području grada Vukovara na 100 eura", rekao je gradski pročelnik za obrazovanje Darko Dimić.

Kada je riječ o učenicima deficitarnih zanimanja stipendiranje, kaže, povećavaju s 53,09 na 60 eura.

Natječaj za prijave za stipendiranje biti će objavljen u petak 13. listopada, a isti dan biti će objavljen i poziv za nagrade za izvrsne studente.