DRŽAVNI ODVJETNIK

Gotovo vještačenje, Turudiću vraćen propucani auto: 'To je službeni kalibar jugomilicije'

09.04.2024 u 20:30

Bionic
Reading

Ivanu Turudiću policija je vratila propucan automobil te objavila da je vještačenje na vozilo završeno, no pozivajući se na tajnost postupka nisu htjeli otkriti tko je, kada i gdje pucao na budućeg državnog odvjetnika.

U policiji za Novu TV potvrđuju da su gotova vještačenja na vozilu Ivana Turudića. Automobil su mu vratili, ali još nema traga onom tko je pucao iz vatrenog oružja.

'Dokazna radnja očevida je provedena. O rezultatima provedenih dokazni radnji i policijskih izvida kontinuirano se izvještava nadležno državno odvjetništvo', stoji u priopćenju policije.

Istražitelji koji rade na slučaju vezani su za tajnost izvida, pa ne žele govoriti o detaljima. Sudski vještak za balistiku Dubravko Gvozdanović kaže kako veliki broj pištolja koristi kalibar metka koji je pronađen.

'Koliko sam ja upoznat radi se o 7,65, a taj je godinama bio službeni kalibar jugomilicije, koristio se tijekom rata, nakon rata, vrlo je popularan na ovim prostorima', objasnio je Gvozdanović, sudski vještak za balistiku i vatreno oružje.

  • +14
Prisega Ivana Turudića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Novi državni odvjetnik koji funkciju preuzima krajem svibnja nije htio komentirati rezultat vještačenja. Incident je prijavio prije gotovo 3 tjedna, kad tvrdi da je primijetio oštećenja. Automehaničari su u vozilu pronašli dva metka.