PRESUDA U DEVET SATI

Gotovo je - sutra presuda Perkoviću i Mustaču

02.08.2016 u 14:44

Bionic
Reading

Završeno je napokon suđenje bivšim dužnosnicima državne sigurnosti Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu, a sutra u devet sati bit će im izrečena presuda, javlja HRT

Na suđenju u Muenchenu posljednju završnu riječ iznio je Perkovićev branitelj Richard Beyer nakon čega su kratko govorili Perković i Mustač i potom je završilo suđenje, a sutra u devet sati bit će im izrečena presuda, javlja HRT. Podsjetimo, tužiteljstvo je za Perkovića i Mustača zatražilo doživotne kazne

Nakon što je liječnica razgovarala s Perkovićem, Beyer je u završnoj riječi opisao okružje i djelovanje Stjepana Đurekovića čiji je dobro pripremljen bijeg iz Jugoslavije usporedio s bijegom Marije i Josipa od Heroda. Istaknuo je da je Perkovićev posao bio, kako je rekao, borba protiv terora i zaštita stanovništva od podlih napada te je naveo mnoštvo neprijatelja koje je imao u policiji i vojsci, a u emigraciji dio njih i vodstvo Hrvatskog državnog pokreta naveo je kao Perkovićeve mnogobrojne neprijatelje.

Kazao je da su iz raznih pravaca dolazili različiti motivi koji su teretili Perkovića, a motiv Mike Špiljka Beyer smatra neutemeljenim i ustvrdio je da Đureković nije znao ništa o aferi INA te je, između ostalog, upozorio na nedostatak dokaza dokumenata iz savezne tajne službe, SID-a, iz BiH, Srbije, Crne Gore. 'U ovom postupku nije bio omogućen uredan pristup dokazima', govorio je Beyer zaključivši da se radi o 'osveti države'.

Perković je, pak, napisao izjavu svojim braniteljima koju je danas pročitao sucima, a smatra se njegovom završnom riječju. Kratko je objasnio kako ima najveći dio iskaza spreman, ali navodi detalje zbog kojih odustaje i tvrdi da ima problema dok je Mustač u svojoj završnoj riječi rekao kako u obranu ne bi iznio ništa i tako je završilo suđenje te se sutra očekuje presuda.