čovjek s tri adrese

Goran Bogdan: Vučić, Milanović, Zadruga, sve je to isto

10.12.2021 u 15:28

Bionic
Reading

Ne vidim razliku između načina govora u Zadruzi i onoga kako govore Vučić i Milanović. To je isti diskurs, kazao je glumac Goran Bogdan na tribini u Podgorici.

O temama nacionalizma, ekstremizma i radikalizma na konferenciji „Nacionalna platforma za borbu protiv nasilnog ekstremizma“, održanoj u Podgorici, govorili su, osim glumca Gorana Bogdana, i reditelj Dino Mustafić, i glumice Jovana Stojiljković i Kristina Obradović, prenosi Nova.rs.

Glumac Goran Bogdan tijekom života imao je tri mjesta stanovanja, odnosno adrese u Širokom, Zagrebu i Beogradu. I dok ga jedni smatraju izdajnikom jer živi u Beogradu, a drugi ustašom, jer dolazi iz hrvatskog dijela BiH i studirao je u Zagrebu, na sve te prozivke ima jednostavan odgovor – 'Neka ih!'

Upozorio je da se povijest, nažalost, ponavlja u negativnom smislu, čemu smo svi na ovim prostorima svjedoci.

'Ta negativna buka se mora prorijediti i postati nježna. Ne smijemo dozvoliti ekstremizam i zveckanje oružja na ovim prostorima. Ne smijemo dozvoliti buku, nacionalizam. Primjera radi, ne vidim razliku između načina govora u Zadruzi i onoga kako govore Vučić i Milanović. To je isti diskurs. Mora se vidjeti da postoji i alternativa. Ako je sve isto, onda se stvara sociologija krda kojom se lako upravlja', ocijenio je Bogdan, uz poruku da je nužno boriti se!