ŽIVOT U karanteni

Goran Bogdan: 'Nadam se da ćemo iz svega ovoga izići kao bolji ljudi'

09.04.2020 u 11:41

Bionic
Reading

Jedan od naših najzaposlenijih glumaca posljednjih tjedana je u izolaciji u svom zagrebačkom stanu u koji se vratio sa snimanja u Beogradu i trenutno se privikava na novonastale uvjete i samoću. Ispričao je kako mu sada izgledaju dani

'Posljednji dan snimanja bio mi je 11. ožujka i odmah nakon toga sam pošao u Zagreb. Otišao sam uoči zatvaranja granica. Tada se nisam niti nadao da će otići ovako daleko. Iako smo, istina budi, poučeni talijanskim iskustvom mogli to očekivati. Prvo mi je bilo super, sam u stanu. Gledao sam sve serije i filmove koje godinama nisam stigao, čitao, naprosto uživao', ispričao je Goran Bogdan za Jutarnji list.

Onda ga je, kaže, potres izbacio iz takta, 'kao loš SF film, a nije pristao na scenarij'.

'Sreća je što nisam imao veća oštećenja u stanu. Sad se opet vraćam u ono stanje prije potresa. Odmaram se, uživam, čitam i pripremam za buduće projekte. Nadam se da ćemo iz svega ovoga izići kao bolji ljudi. Uglavnom, mislim da će svijet poslije ovoga teško biti isti. Ne bi bilo šteta da se iz svega ovoga izvuče neka pouka. Ako se nešto ne nauči, bila bi to uzaludno skupa lekcija', iskren je Bogdan.

Vrijeme u izolaciji, između ostalog krati gledajući serije i nadoknađuje općenito sve što nekoliko godina nije stizao zbog brzog tempa. 'Upravo sam završio snimanje serije koje je trajalo dosta dugo, puna četiri mjeseca, pa mi je odmor super došao. Samo da ne potraje baš dugo. Ali, što je tu je. Nastojim iskoristiti vrijeme za sebe. Ima još do kraja interneta. Pogledat ću Netflix i HBO. Namirio sam se s knjigama tako da sam siguran barem do jeseni. Šalim se, nadam se da ćemo se puno prije vratiti normalnom životu', ističe glumac.

Otkrio je da je završilo snimanje serije 'Močvara' Olega Novkovića prema scenariju njegove supruge, spisateljice Milane Marković koja ga podsjeća na balkanski ‘True Detective’.

'To je priča o inspektoru, kojeg glumim, i njegovoj borbi da riješi dosta bizaran i perverzan slučaj serijskog ubojice, ali i i paralelnoj borbi s vlastitim demonima. A što je sve propalo? Pa sve. Samo se nadam da ćemo nastaviti kad stane. Trebao sam snimati film u Rumunjskoj, pa seriju ovdje u Zagrebu paralelno s još jednom u Srbiji. No, neka, kada sve završi, napravit ćemo još bolje projekte', izjavio je glumac koji je u posljednje vrijeme završio osmu sezonu HBO-ove i Skyove serije ‘Strike Back’ te engleski film ‘Concrete Plans’ koji je snimao u Walesu.

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa