UHIĆEN U TRAMVAJU

Glumio policajca pa pokušao prevariti muškarca u centru Zagreba, a kad mu ovaj nije povjerovao, počeo ga je udarati te ga napao i elektrošokerom

28.07.2020 u 13:52

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojništva

Naime, sumnja se da je 22. srpnja oko 16.30 sati s još jednom zasad nepoznatom osobom, a s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, ušao u trgovinu u Oporovečkoj ulici gdje je 42-godišnjoj zaposlenici drugi počinitelj zaprijetio nožem i tom je prilikom nožem i ozlijedio nakon čega su je i fizički napali te otuđili novac.

Nadalje, sumnja se da je 25. travnja oko 21.30 sati na križanju Vlaške i Draškovićeve ulice došao do 66-godišnjaka te mu se lažno predstavio i zatražio ga osobni dokument. Budući da mu 66-godišnjak nije povjerovao zajedno su krenuli prema najbližoj policijskoj postaji da bi ga tada napao fizički i elektrošokerom. Nakon toga nastavio ga je i dalje fizički napadati te mu otuđio novac i mobitel. Odmah nakon toga policijski su ga službenici u tramvaju uhitili i odveli u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 9200 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.