UŽIVO NA TPORTALU

Gledajte Hebranga 'Na vrućem stolcu'

12.10.2009 u 16:06

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang gostovat će u srijedu u 21 sat u talkshowu 'Na vrućem stolcu' zagrebačke Stojedinice. Kako će se snaći možete uživo pratiti na stranicama tportala

Posljednjih dana Hebrang nije imao sreće s medijima. No najviše se izblamirao u kvizu znanja u emisiji 'Dossiser.hr' na Hrvatskoj televiziji. Jedan od Hebrangovih bisera odgovor je na pitanje kada se obilježava Dan pobjede. Bivši ratni ministar zdravstva ustvrdio je da je to 8. kolovoza, na dan završetka akcije Oluja. Da se Dan pobjede obilježava 5. kolovoza, tj. na dan oslobođenja Knina.

Hebrang se zbunio i na godini međunarodnog priznanja RH, rekavši da se slavi 15. siječnja 1991. umjesto 1992. godine.

HDZ-ov predsjednički kandidat nije znao ni kada su počela dva svjetska rata. Za Prvi svjetski rat, samouvjereno je ustvrdio da se to zbilo 1918, pa 1911. godine. Za Drugi svjetski rat je rekao kako je počeo 1941, kada su Hitler i Staljin napali Poljsku. Rat je doista počeo tim događajem, no dvije godine ranije - 1939.

Nakon svog sramotnog nastupa, Hebrang je optužio HTV da je kviz znanja bio namješten u korist njegova bivšeg stranačkog kolege Nadana Vidoševića.

'Vidošević je očito imao sva pitanja, jer je odgovore čitao s papira. Tako je ispalo da datum Oluje zna bolje Vidošević koji ju je prespavao u krevetu nego Hebrang koji je u njoj sudjelovao, ili da Vidošević bolje zna Dan priznanja na koji je bančio, dok ga je Hebrang dočekao na osječkoj bojišnici', poručio je preko medija Hebrangov stožer tražeći od HTV-a hitnu istragu i sankcije za 'autore ovakva smišljena scenarija'.

Urednik emisije Ivan Jabuka odbacio je Hebrangove optužbe, ustvrdivši da su svi kandidati unaprijed okvirno znali o čemu će se razgovarati: o važnijim datumima iz hrvatske povijesti, političarima iz regije i o dvama našim najvažnijim nogometnim klubovima.

Je li Hebrang iz svega ovoga izvukao pouku i hoće li ga njegov stožer ovoga puta bolje pripremiti za nastup 'Na vrućem stolcu', gledajte na tportalu u srijedu od 21 sat.