reagiranje u ime obitelji

'Glavašević iznosi neistine o našim prihodima, predlažemo zamjenu s onim što su Možemo i njihova mreža dobili od Sorosa i grada Zagreba'

17.06.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Na izjave saborskog zastupnika Bojana Glavaševića o tome kako su 'ekstremističke i fundamentalističke organizacije od 2009. do 2018. primile više od 700 milijuna dolara iz više država', reagirala je i jedna od prozvanih udruga - U ime obitelji

Reagiranje udruge U ime obitelji, koje potpisuje izvršna direktorica Željka Markić, prenosimo u cijelosti:

'Bojan Glavašević, bivši zastupnik SDP-a, sadašnji Možemo, iznio je više neistina o udruzi U ime obitelji zlorabeći govornicu Hrvatskog sabora za blaćenje i huškanje na neistomišljenike, u nedostatku pravih argumenata.

Udruga U ime obitelji oko 70% svojih financija zahvaljuje malim donacijama velikog broja hrvatskih građana. Uopće nije postojala 2009., osnovana je pet godina kasnije, 2013. kad je naš prijedlog da se brak kao zajednica žene i muškarca zaštiti Ustavom, na referendumu podržalo više od milijun hrvatskih birača. U ime obitelji predlaže g. Glavaševiću zamjenu: da U ime obitelji sav novac koji je dobila iz proračuna RH i Zagreba te inozemstva mijenja s novcem koji su Možemo i njihova mreža udruga dobili od Sorosa, iz Njemačke i proračuna Grada Zagreba u razdoblju od 2009.- 2018. U toj bi zamjeni U ime obitelji bila na dobitku više stotina milijuna kuna.

Inače, Europski parlamentarni forum za seksualna i reproduktivna prava (EPF) na čije se izvješće poziva Glavašević je, baš poput "Instituta" g. Tomaševića, udruga koju je osnovao IPPF (International Planned Parenthood Federation), međunarodna organizacija koja zarađuje milijarde - na pobačajima. EPF nije "parlamentarna" organizacija, baš kao što Tomaševićev "institut" nije pravi institut. EPF, između ostalih, financira Sorosevo Otvoreno društvo, Gates, IPPF i drugi. Jasno je da takva udruga lažima napada U ime obitelji kao organizatora Hoda za život u sve većem broju hrvatskih gradova u kojima sudjeluju deseci tisuća hrvatskih građana koji se zalažu za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Mnogo je toga tužno u hrvatskoj politici. Ali, malo je toga tužnije za vidjeti od sina koji umjesto da se poistovjećuje s pravednošću, hrabrošću i ljubavlju svog ubijenog oca, poistovjećuje se s lažima, mržnjom i nasiljem onih koji su mu oca ubili', piše u reagiranju koje potpisuje izvršna direktorica udruge Željka Markić.