KRUNOSLAV BOROVEC:

Glavaševe tvrdnje o montiranom procesu su smiješne

14.05.2009 u 12:56

Bionic
Reading

Krunoslav Borovec, načelnik Ureda šefa hrvatske policije Vladimira Fabera, rekao je u srijedu da su navodi Branimira Glavaša da je cijeli slučaj montiran smiješni

Glavaš je u intervjuu za Dnevni avaz rekao da je policijsku montažu odradio Faber za svog političkog nalogodavca Ivu Sanadera. Ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka optužio je da je 'upućivao prijetnje likvidacijom djeci njegovog prijatelja'.

'Gospodin Glavaš je osoba koja je osuđena na deset godina zatvora zbog ratnog zločina i ravnatelj policije RH neće polemizirati putem medija s takvom osobom. Njegovi navodi su smiješni. Policija je krajnje profesionalno odradila svoj posao', rekao je Borovec za Dnevni avaz. Dodao je da su Faber i drugi istražitelji bili pod stalnim medijskim pritiskom od početka kriminalističke obrade u slučaju Glavaš.

Jadranka Reihl Kir, supruga Josipa Reihla Kira, nekadašnjeg načelnika osječke policije, kazala je da je general Glavaš ratni zločinac jer je osuđen na deset godina zatvora. 'Od 1991. godine prozivala sam Branimira Glavaša za ratne zločine, jer me moj pokojni suprug upoznao s njegovim nedjelima. Osobno sam, kao zastupnica, 2001. podnijela zahtjev za kriminalističku obradu upravo za ubojstva na Dravi ili akciju 'selotejp'. Nikakva montaža nije bila u pitanju. Ne može netko biti proglašen ratnim zločincem i osuđen bez ikakvih dokaza', rekla je Reihl Kir.

'Glavaš se ovdje predstavljao kao Slavonac i Šokac. Jedan Šokac, Slavonac, ne može imati dvojno državljanstvo. Pitam se što je on. Bosanac, Hercegovac, Hrvat, Slovenac? Nemam ništa protiv Bosanaca i Hercegovaca, ali želim reći da će Glavaš biti sve, samo da izbjegne zatvor', rekla je Reihl Kir.