KANDIDATI POD POVEĆALOM

Glasačima bitna iskrenost, ali i izgled

18.11.2009 u 19:51

Bionic
Reading

Istraživanje pokazuje kako je građanima najvažnija iskrenost kandidata, odnosno sljedećeg potencijalnog predsjednika. Potom njegovo iskustvo u gospodarstvu, pa neumiješanost u afere. Građanima je također bitno političko iskustvo, radišnost, dobar program, poznavanje stranih jezika, materijalna situiranost i na kraju fizički izgled

Prema istraživanju agencije Puls za Novu TV, birači misle da je najiskreniji Ivo Josipović, odnosno njih čak 54 posto. Vesna Pusić je i ovdje druga sa 52 posto, dok je Vidošević treći sa 49 posto. Za Andriju Hebranga 41 posto birača misli da je iskren, a za Milana Bandića samo 23 posto.

Po biračima Ivo Josipović i Vesna Pusić najmanje su umiješani u afere, za njih to misli 44 posto birača. U ovoj kategoriji Nadan Vidošević je treći sa 40 posto, zatim slijede Milan Bandić sa 37 posto i Andrija Hebrang sa 33posto.

Milan Bandić prvi je u kategoriji radišnosti te ga takvim opisuje čak 78 posto birača. Nadan Vidošević ovdje je drugi sa 65 posto, a Josipović treći sa 61 posto, slijedi Vesna Pusić sa 60 posto i Hebrang sa 41 posto.

Nije iznenađujuće ni to da za Nadana Vidoševića smatraju da ima najveću materijalnu sigurnost, to misli 71 posto birača. U ovoj kategoriji materijalne sigurnosti nije daleko iza Vidoševića Milan Bandić, jer za njega to smatra 65 posto, Hebrang je treći sa 54 posto, Josipović četvrti sa 48 posto, a Vesna Pusić peta sa 43 posto.