UNOSNA SINEKURA

Generalu Luciću i mirovina i 10.000 kuna u Đuri Đakoviću?!

24.03.2011 u 10:40

Bionic
Reading

Najavljeni prelazak generala Josipa Lucića, smijenjenog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, u Holding Đuro Đaković za savjetnika uprave ne bi bio samo 'uobičajeni transfer vojnog kadra u tvrtku iz vojne industrije' nego i prilika da se general uz mirovinu domogne još oko 10.000 kuna!

General Lucić, naime, u Đuri Đakoviću, kako je za agenciju Večernji list medija potvrdio Zdravko Stipetić, direktor te tvrtke u kojoj država ima 49 posto vlasništva, ne bi bio u radnom odnosu, nego bi za svoje savjetničke usluge dobivao fiksnu mjesečnu naknadu.

Prema navodima Večernjeg lista, general će, prijeđe li u Đuru Đakovića, biti umirovljen, što znači da bi istodobno mogao primati i mirovinu i savjetničku naknadu koja bi mogla biti oko 10.000 kuna!

Lucić bi imao pravo i na službeni automobil i karticu. U državi s više od 330.000 nezaposlenih apsurdno je da netko nakon smjene bude uhljebljen na savjetničko mjesto te da ima dvostruka primanja. Drugo bi bilo da general zamrzne mirovinu dok savjetuje upravu.

Do danas se Lucić nije oglasio o ovim informacijama.