poslani za zagreb

General Turkalj: Pronašli smo crnu kutiju i sve dijelove srušenog MiG-a 21

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 14:45
  • Objavljeno 08.12.2022 u 14:45
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Brigadni general Ivan Turkalj izjavio je u četvrtak da su pronađeni svi dijelovi aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21, koji se prije dva dana srušio na području Voćina, uključujući i crnu kutiju, te će ubrzo biti poslani u Zagreb

„Tijekom prethodna dva dana pronađenu su svi dijelovi zrakoplova, uključujući dijelove koje su koristili piloti da se katapultiraju i crnu kutiju, još prikupljamo sitne dijelove po šumi. Pri kraju smo utovara i ubrzo će svi dijelovi krenuti prema Zagrebu”, rekao je Turkalj novinarima na mjestu nesreće.

Moja je zadaća bila spašavanje pilota i prikupljanje dijelova zrakoplova koji se u utorak, 6.prosinca, srušio u Virovitičko-podravskoj županiji, istaknu je Turkalj dodavši kako ne zna u kakvom je stanju crna kutija, niti koje bi podatke ona mogla otkriti.

„Sve dalje ovisi o županijskom državnom odvjetniku i vojnim istražiteljima. Oni su u suradnji krim policijom i istražiteljima zrakoplovnih nesreće proveli očevid, ako bude potrebno provest će se dodatni očevid”, kazao je.

  • +20
  • +17

Ostaci srušenog vojnog aviona MiG-21

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

U traganju i spašavanju dvojice pilota aviona sudjelovalo je 197 ljudi. Hrvatskoj vojsci pomogli su pripadnici Civilne zaštite i Hrvatske gorske službe spašavanja te vatrogasci.

„Službe spašavanje su u vrlo kratkom roku našla pilote, oni su živi i medicinski zbrinuti”, rekao je Turkalj.

Srušio se MIG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod Voćina

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX