NEUKUSNO PREPUCAVANJE

Gabrić: U klasičnoj sačekuši smjestili su mi Babića i Hebranga

10.02.2014 u 15:07

Bionic
Reading

Prošlotjedna emisija 'TV bujica' na Osječkoj televiziji, u kojoj su gostovali predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić, oftalmolog i političar Nikica Gabrić te telefonskim javljanjem Andrija Hebrang, obilovala je neukusnim prepucavanjem. U sat vremena pao je neviđen broj uvreda, kleveta, brojala su se krvna zrnca… No Nikica Gabrić kaže kako nema govora ni o kakvom fizičkom sukobu, ali ima o medijskom reketu

Gabrić za tportal.hr kaže kako je trebao u emisiji gostovati s Andrijom Hebrangom, ne Ivicom Babićem. 'To vam je klasična medijska sačekuša', kazao je Gabrić. Navodi kako je Hebrang započeo s prepucavanjem, pričama o dezerterstvu i komunizmu.

Dok Nikica Gabrić proziva bivšeg šefa ratnog saniteta i nekadašnjeg ministra zdravstva Andriju Hebranga da je stopirao reviziju invaliditeta Ivice Babića, Hebrang je Gabrića nekoliko puta prozvao lažljivcem, a Gabrić je istim riječima kvalificirao i Babića.

Hebrang je pritom negirao mogućnost utjecaja na reviziju invaliditeta i na komisiju koja je o tome odlučivala. Naglasio je kako je u Domovinskom ratu 18 posto ozljeda nastalo tijekom dolaska ili odlaska s bojišta te da je to jednako ranjavanju na samoj crti.

Hebrang tvrdi i da Gabrić pokušava optužbama na Babićev račun skrenuti pažnju s nezakonite privatizacije i dijalize Svetog Duha koja se dogodila dok je Gabrić bio šef HZZO-a. Zbog toga je 2004. podnesena i kaznena prijava.


Prozvao je Gabrića da je produkt komunističkog naslijeđa te doveo u pitanje njegove aktivnosti za vrijeme Domovinskog rata. Krenulo se govoriti i tko je kada kršten, u kojoj vojsci su mu bili preci, a Gabrić je u jednom trenutku rekao Hebrangu da mu je i otac komunist, da mu je isto bila i majka koja je uz to i Židovka! Tako je sukob Babić - Gabrić gotovo pao u drugi plan zbog sukoba Gabrić - Hebrang.

U najnovijem nastavku Gabrić Hebranga naziva svjetskim unikatom i hrvatskim barunom Münchausenom. 'Gospodin Hebrang prošli je tjedan ustvrdio kako imam 'komunizam u genima'. Gospodine Hebrang, politička uvjerenja se ne prenose genetski. Jer kad bi se komunizam reproducirao kroz gene, onda bi genetski proizvod bio upravo Andrija Hebrang. Sin velikog komunističkog vođe, važnog gosta Kominterne u Moskvi. Sin majke komunistice. Držite genetiku dalje od politike jer je poznato tko je genetikom tumačio političke stavove. Dr. J. Mengele i T-4 program', kazao je Gabrić u najnovijem reagiranju na Hebranga.

Osvrće se i na Hebrangovu tvrdnju da je 'kršćanin od rođenja'. 'Sin člana politbiroa komunističke partije i majke također predane komunistice. Možda zato gospodin Hebrang ne razumije da se kršćanin ne postaje rođenjem. Kršćanin se postaje krštenjem u crkvi. Možda se Vaše krštenje desilo u župi Krista Kralja na Vračaru u Beogradu', kazao je Gabrić.

Dodao je da ga Hebrang naziva dezerterom, a da mu je sam vlastoručno potpisao radnu obavezu da kao očni kirurg zbrinjava ranjenike u bolnici Sveti Duh u Zagrebu. 'Kada smo već kod 'dezerterstva', Hebrangov pokušaj skrivanja operacije u Austriji gori je od svakog dezerterstva.'